Stenersenmuseet

Rommet og mennesket

I Stenersenmuseet i Oslo kan du fredag 4. oktober oppleve nok en bit Ultima – denne gang i form av installasjonen «Rommet og mennesket», der Helge «Deathprod» Sten står bak musikken.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

«Rommet og mennesket» skal nå vises som installasjon på Stenersenmuseet med premiere 4. oktober, som en del av Ultima-festivalen.

Utsagnet «Vi mennesker påvirkes av de rom vi til en hver tid beveger oss i» har designer og biledkunstner Ellen Grimm Torstensen brukt som utgangspunkt for installasjonen «Rommet og mennesket», som beskrives som «en audiovisuell komposisjon som bærer i seg det sanselige/ spontane, og som kommer omgivelsens påvirkning i møte. Gjennom en symbiose mellom bildemakerens landskap, danserens improvisasjon og komponistens musikkstykke, skal det oppstå et synlig barometer på menneskesinnet.»

På en vegg i Stenersenmuseet projiseres stykket i en loop. På motstående vegg er fem monitorer integrert i veggen, og viser «Rommet og mennesket» i parallelle utgaver. Sammensetningen av disse monitorene danner nye romkonstallasjoner. Lyden går synkront for veggprojeksjonen og de fem monitorene, og skal til sammen danne en reise i dans, farger og rom.

«Rommet og mennesket» er vinnerutkastet i NRKs utlyste konkurranse om nye verk for TV og Radio 2001, og ble første gang sendt på NRK 1. desember 2001. Stykket ble nominert til Montreux Rose d´or i klassen «Arts and Specials» i april 2002. Dans og koreografi er ved Kjersti Alveberg, mens Ellen Grimm Torstensen har stått for ide, regi og maleri. Komponist er Helge «Deathprod» Sten, som har bak seg svært kritikerroste album, og også jobet som kreativ lyddoktor i en rekke konstellasjoner.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev