Terje Isungset og Maria Skranes (Foto: Emile Holba)

Ismusikk på Finse

Ice Music Festival på Finse arrangeres denne helgen, med feiring av 20-årsjubileet for verdens første iskonsert.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Det er den 15. utgaven av Ice Music Festival som arrangeres på Finse denne helgen, der arenaen, kunsten og alle instrumentene lages av naturlig is. Til hver festival blir «årets instrument» produsert, skriver arrangøren i en pressemelding, og årets instrument er isharpe.

Dette året feirer festivalen i tillegg at det er 20 år siden verdens første iskonsert, da Terje Isungset urframførte sitt is-verk til Vinterspillene på Lillehammer i 2000.

Terje Isungset spiller også på årets festival, og andre musikere på programmet er Arve Henriksen, Helge Andreas Norbakken, Maria Skranes, Thomas T.Dahl, Bendik Baksaas, Jo David Meyer Lysne, Lena Willemark (Sverige), Viktor Reuter (Sverige), og Emmanuel Padilla Holguín.

Hovedfokus er på musikk, men klimaet er også en viktig del av festivalen, melder arrangøren. Smeltende is på kloden er et tydelig tegn på global oppvarming, og Bjerknessenteret i Bergen, som forsker på nettopp dette, samarbeider med Ice Music Festival om foredrag under festivalen.

I tillegg viser festivalen film og bilder fra 20 år med ismusikk samt en kunstutstilling med bilder malt på is av kunstneren Oddbjørg Reinton, og fotografi framkalt på is av kunstneren Eric Mutel. Selve arenaen bygges av studenter fra fakultet for kunst, musikk og design ved Kunstakademiet i Bergen, ledet av arkitekt og professor Petter Bergerud.

Mer informasjon om helgens Ice Music Festival på Finse finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Produsent

Nordlysfestivalen

Eksamenskonsulent (førstekonsulent)

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Førstekonsulent (50%) i studieseksjonen

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev