Terje Isungset og Maria Skranes (Foto: Emile Holba)

Ismusikk på Finse

Ice Music Festival på Finse arrangeres denne helgen, med feiring av 20-årsjubileet for verdens første iskonsert.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er den 15. utgaven av Ice Music Festival som arrangeres på Finse denne helgen, der arenaen, kunsten og alle instrumentene lages av naturlig is. Til hver festival blir «årets instrument» produsert, skriver arrangøren i en pressemelding, og årets instrument er isharpe.

Dette året feirer festivalen i tillegg at det er 20 år siden verdens første iskonsert, da Terje Isungset urframførte sitt is-verk til Vinterspillene på Lillehammer i 2000.

Terje Isungset spiller også på årets festival, og andre musikere på programmet er Arve Henriksen, Helge Andreas Norbakken, Maria Skranes, Thomas T.Dahl, Bendik Baksaas, Jo David Meyer Lysne, Lena Willemark (Sverige), Viktor Reuter (Sverige), og Emmanuel Padilla Holguín.

Hovedfokus er på musikk, men klimaet er også en viktig del av festivalen, melder arrangøren. Smeltende is på kloden er et tydelig tegn på global oppvarming, og Bjerknessenteret i Bergen, som forsker på nettopp dette, samarbeider med Ice Music Festival om foredrag under festivalen.

I tillegg viser festivalen film og bilder fra 20 år med ismusikk samt en kunstutstilling med bilder malt på is av kunstneren Oddbjørg Reinton, og fotografi framkalt på is av kunstneren Eric Mutel. Selve arenaen bygges av studenter fra fakultet for kunst, musikk og design ved Kunstakademiet i Bergen, ledet av arkitekt og professor Petter Bergerud.

Mer informasjon om helgens Ice Music Festival på Finse finner du her.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev