Terje Isungset og Maria Skranes (Foto: Emile Holba)

Ismusikk på Finse

Ice Music Festival på Finse arrangeres denne helgen, med feiring av 20-årsjubileet for verdens første iskonsert.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Det er den 15. utgaven av Ice Music Festival som arrangeres på Finse denne helgen, der arenaen, kunsten og alle instrumentene lages av naturlig is. Til hver festival blir «årets instrument» produsert, skriver arrangøren i en pressemelding, og årets instrument er isharpe.

Dette året feirer festivalen i tillegg at det er 20 år siden verdens første iskonsert, da Terje Isungset urframførte sitt is-verk til Vinterspillene på Lillehammer i 2000.

Terje Isungset spiller også på årets festival, og andre musikere på programmet er Arve Henriksen, Helge Andreas Norbakken, Maria Skranes, Thomas T.Dahl, Bendik Baksaas, Jo David Meyer Lysne, Lena Willemark (Sverige), Viktor Reuter (Sverige), og Emmanuel Padilla Holguín.

Hovedfokus er på musikk, men klimaet er også en viktig del av festivalen, melder arrangøren. Smeltende is på kloden er et tydelig tegn på global oppvarming, og Bjerknessenteret i Bergen, som forsker på nettopp dette, samarbeider med Ice Music Festival om foredrag under festivalen.

I tillegg viser festivalen film og bilder fra 20 år med ismusikk samt en kunstutstilling med bilder malt på is av kunstneren Oddbjørg Reinton, og fotografi framkalt på is av kunstneren Eric Mutel. Selve arenaen bygges av studenter fra fakultet for kunst, musikk og design ved Kunstakademiet i Bergen, ledet av arkitekt og professor Petter Bergerud.

Mer informasjon om helgens Ice Music Festival på Finse finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev