Nordic Voices, 2003

Norsk korsuksess i Japan

Representert ved Nordic Voices og Oslo kammerkor var Norge det eneste landet i Norden som var tilstede med mer enn ett gjestekor under verdenssymposiet i Japan, 26. juli til 4. august. – At de norske ensemblene hadde konsertene sine så tidlig i programmet, og fikk utmerket seg med svært høyt kunstnerisk nivå, fikk publikum til å komme rett til oss etter den første konserten, sier en fornøyd Anthony Smith ved Norsk Korsenter.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

De to norske ensemblene høstet i følge informasjonskonsulent Sara reitan Jacobsen «strålende kritikker», og ble tidlig gjenstand for stor interesse blant symposiets over to tusen deltakere. Både Oslo Kammerkor og Nordic Voices hadde konserter tidlig i uken, noe som ga positivt utslag også på besøket til Norsk Korsenter på symposiets salgsutstilling World Choral Expo, melder Korforbundet.

Synergieffekter

— Det at de norske ensemblene hadde konsertene sine så tidlig i programmet og fikk utmerket seg med sitt svært høye kunstneriske nivå, var veldig gunstig for den norske salgavdelingen på symposiets salgsmesse, World Choral Expo. Umiddelbart etter den første konserten kom publikum rett til oss for å kjøpe CD-ene deres. Etter få dager måtte vi i tillegg utvide utstillingen vår til to steder, rett og slett for å kunne imøtekomme etterspørselen, sier en svært fornøyd Anthony Smith, musikkonsulent ved Norsk Korsenter AS.

Norsk Korsenter er Norges eneste spesialforretning for kornoter, og eies av Norges Korforbund og Norsk Musikforlag. Korsenterets salgsutstilling inneholdt noter og CD-innspillinger med et variert utvalg nyere norsk korrepertoar i tillegg til to nye bokutgivelser. Norsk Musikforlag, Cantando Musikkforlag og Musikk-Husets Forlag var også representert ved Korsenterets utstilling.

Stor oppslutning

Verdenssymposiet for kormusikk er verdens største konferanse- og varemesse for internasjonalt korliv, og arrangeres hvert tredje år i samarbeid med Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM).

Symposiet i Kyoto i Japan var første gang verdenssymposiet blir arrangert i Asia. Oslo Kammerkor var invitert til Kyoto med dirigent Grete Pedersen for å vise korets arbeid med norsk folkemusikk, for anledningen med Berit Opheim som solist.

Nordic Voices er på sin side kanskje det norske ensemblet som har kommet lengst når det gjelder å utvide samtidsmusikkrepertoaret for kor. Nylig startet de prosjektet Concresence, som er et samarbeid mellom koret, seks komponister og tre stemme-eksperter.

København om tre år

Årets symposium var et samarbeid mellom det japanske korforbundet og Kyoto by. Med over to tusen delegater går årets symposium inn i rekken av de med størst oppslutning siden det første verdenssymposiet ble arrangert i Wien i 1997, skriver Norges Korforbund.

Verdenssymposiet for kormusikk i 2008 er lagt til Danmark, med København som vertsby og arrangør.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev