Ginnungagap (Foto: Ellen Lande Gossner

EDVARD-pris for Vokalmusikk til Torbjørn Dyrud

Komponist Torbjørn Dyrud ble fredag tildelt TONOs EDVARD-pris i kategorien Vokalmusikk for verket «Lovesongs», melder Norges Korforbund. Utdelingen fant sted under åpningen av Korforbundets landsmøte i Tromsø, der kultursjef i Tromsø kommune, Kåre Sørensen, delte ut prisen. «Lovesongs»-trilogien ble i mars urfremført av koret Ginnungagap i Gamle Aker Kirke under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Kultursjef Sørensen benyttet naturligvis anledningen til å lese opp EDVARD-juryens begrunnelse for tildelingen av TONOs musikkpris til Dyrud:

«I dette verket makter komponisten å skape en uttrykksfull og var atmosfære, samtidig som det intense forløpet ivaretas. Verket kombinerer etdissonerende og et tradisjonelt tonespråk, men aldri slik at dette går utover et naturlig vokalt uttrykk. Sammenhengen mellom tekstens innhold og rytme og det melodiske materialet er forbilledlig.»

«Lovesongs»-trilogien ble urfremført av koret Ginnungagap i Gamle Aker Kirke under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, tirsdag 16. mars 2004. Ginnungagap har også spilt inn Dyruds «Conserva Me Domine» på CDen «Cor», som kom i 2002. I dag er Dyrud dirigent for Oslo Kammerkor, som han tok over etter Grete Pedersen.

Norges Korforbund melder ellers at delegatfordelingen mellom distriktsleddene, samt forhold knyttet til Norges Korforbunds administrative enheter regionalt, var blant sakene som var oppe til behandling på årets landsmøte. Det ble også vedtatt at årskontingenten for medlemmer i Norges Korforbund skal stå uforandret i kommende landsmøteperiode.

Landsmøtet er Norges Korforbunds øverste beslutningsmyndighet. Delegatene kommer sammen annet hvert år for å godkjenne sentralstyrets forslag til handlingsplan, regnskap og melding om virksomheten. I tillegg skal landsmøtet velge representanter til sentralstyre, musikk- og studieutvalg og valgkomité.

For spesielt interesserte kan Ballade opplyse at saksdokumentene i forkant av landsmøtet ble lagt ut på www.kor.no, der også landsmøteprotokoll, godkjent handlingsprogram og reviderte vedtekter vil bli å finmne om kort tid.

Styret i Norges korforbund består i dag av Einar Eriksen (president), Theodor Lind (visepresident), samt Torbjørg Lindquist, Svend-Ola Hådi, Siw Graabæk Nielsen, Ingar Rebne og Liv Oda Dale. Musikk- og studieopplegget ledes av Anne-Grethe Sandnes.

EDVARD-priser har tidligere i år også gått til Even «Magnet» Johansen i klassen for Populærmusikk, Lars Petter Hagen i klassen for Samtidsmusikk, og Åsmund Feidje i klassen for Musikk til annen kunstart. 

Stillinger

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev