POING (stående m basskasse)

Nordiske Musikkdager

Islandske musikere spiller norsk under Nordiske Musikkdager i Reykjavik. Men også norske musikere er med og setter preg på årets nordiske evenement innen ny kunstmusikk. Musikkdagene starter i dag med blant andre POING og Maja Ratkje på menyen.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

POING står for avslutningskonserten på festivalen, der de presenterer to verk som er skrevet spesielt til dem: Et nytt verk av Atli Ingòlfsson og ”Phonotope II” av Rolf Wallin. Wallin bidrar her selv som fjerdeaktør på live-elektronikk. Medlemmene i POING bidrar dessuten også som solister under festivalen.

I tillegg får man oppleve Maja Ratkje i samarbeid med Iceland Dance Company i verket ”We have arrived!”

Victoria Johnson besøker også sagaøya med Knut Vaages ”Elektra for fiolin solo og elektronikk”. Per Magnus Lindborg blir fremført av ikke ubetydelige Stockholm Saxofonkvartett.

Av øvrige norske komponister som blir fremført av islandske musikere for et islandsk og internasjonalt publikum kan nevnes Eivind Buene, Lene Grenager, Kaj Aune, Lars Petter Hagen, Jon Øivind Ness og David Bratlie.

Canadisk utveksling
I tillegg til sin nordiske profil er festivalen i år dessuten vertskap for en canadisk utveksling, med sentrale gjester som Bozzinikvartetten, Jean-Francois Laporte, Ana Sokolovic m.fl på programmet, som bidrar med konserter, mesterklasser og workshops.

Dette som en gjenvisitt etter det store oppbudet av nordisk musikk som ble presentert under MusiMarch i Montreal tidligere i år.

Nordiske Musikkdager 2006 åpner 5.oktober i Reykjavik med Island Symfoniorkester, og er den siste av ”gammel årgang” som strekker seg over 10 dager i klassisk festivalformat. Fra og med 2007 vil festivalen foregå årlig, og bli en firedagers intens event med stor bredde, der minikonserter, workshops, seminarer og andre presentasjoner vil florere.

Nordiske Musikkdager vil dermed fremover bidra med en fellesnordisk aktiv plattform for kommunikasjon og utveksling av et stadig økende, mangesidig nytt musikkliv!

Oppmerksomhet mot nordisk musikkliv
Nordiske Musikkdager er arrangert i et samarbeid mellom de nordiske komponistforeningene gjennom Nordisk Komponistråd i ambulerende modell, og i år er det altså islandsk komponistforening som har det produserende ansvar.

Neste NMD foregår i Norrköping 2007, og Helsinki tar ballen videre i 2008. I 2009 er det igjen Norsk Komponistforenings tur til å arrangere festivalen, som sist transformerte den til MAGMA2002Berlin, den foreløpig største samlede internasjonale presentasjon av ny nordisk kunstmusikk i Europa.

Nordiske Musikkdager har opplevd en økende interesse de senere år i kraft av nettopp MAGMA, parallelt med en sterk oppmerksomhet rettet mot musikklivet i den nordlige regionen av Europa.

For mer informasjon: Besøk hjemmesiden til Nordic Music Days.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev