Norsk Komponistforening logo

Norsk Komponistforening 90 år

Som ledd i markeringen av sin 90 års dag, inviterer Norsk Komponistforening til en helaftens konsert, der Cikada fremfører hele 18 norske verk. Atriet i Kongens gate huser begivenheten som finner sted i morgen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Som et ledd i markeringen av jubileet inviterer Norsk Komponistforening til en helaftens konsert, hvor Norges kanskje fremste samtidsensemble framfører intet mindre enn atten norske verk.

Kveldens program avsløres ikke på forhånd, og vil garantert by på overraskelser. Men, med følgende utdrag fra referatet til foreningens stiftelsesmøte i 1917 som utgangspunkt, kan man kanskje forvente seg et historisk tilbakeblikk?

”En generalforsamling avholdtes hos Brødrene Hals den 24. oktober 1917. Foreningens love, som var forberedt av en komité bestaaende av herrerne Eyvind Alnæs, Nils Larsen, Per Reidarson og Gerhard Schjelderup, vedtoges enstemmig. Man besluttet snarest mulig at indkræve avgifter av medlemmenes verker ved alle offentlige opførelser, og indtil videre gi avkald paa indtægter til fordel for foreningen.”Det første styrets formann var Gerhard Schjelderup. Eyvind Alnæs var viseformann og David Monrad Johansen sekretær og kasserer. I styret satt dessuten Alf Hurum, Inga Lærum Liebich, Johan Backer Lunde og Trygve Torjussen.”

I komponistforeningens pressemelding heter det i alle fall at de har bedt Cikada botanisere i floraen av norske kammerverk, og spille så mange av disse som det lar seg gjøre innenfor ensemblets og konsertens rammer. I tillegg har det vært NKFs målsetning at jubileumskonserten skal legge vekt på å presentere verk som ikke er blant de oftest framførte. Dermed bys det garantert på nye lytteropplevelser, som en jubileumsgave både til publikum og til komponistene selv, lover foreningen.

Musikken vil bli presentert underveis og etterskuddsvis av kveldens konferansier, komponisten Nils Henrik Asheim, sammen med ensemblet selv. Cikada Strykekvartett vil samtidig benytte anledningen til å slippe sin nyeste CD med musikk av Cecilie Ore, Eivind Buene, David Bratlie og Emil Bernhardt. Bratlies verk vil forøvrig bli fremført under konserten.

Kafé Falsen holder åpent hele kvelden, og det blir rikelig anledning til pauser med mingling, kjøp av forfriskninger med og uten alkohol, samt fingermat.

Cikada Maraton. fredag 27 april kl 19.00
Atriet, Kongens gate 4

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev