Asbjørn Schaathuun (Foto: Lisbeth Risnes, NMI)

Schaathun ny styreleder i NKF

Etter ordinær generalforsamling 29. april, er komponist Asbjørn Schaathun valgt til ny styreleder i Norsk Komponistforening. Med seg i styret har han Knut Olaf Sunde, Bjørn Bolstad Skjelbred, Kari Beate Tandberg og Torstein Aagaard-Nilsen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Asbjørn Schaathun er født i 1961. Han har studert piano, komposisjon og direksjon ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og videre komposisjon ved Royal College of Music i London og ved Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique (IRCAM) i Paris. Schaatun stiftet i 1986 Oslo Sinfonietta, og var de første årene også kunstnerisk leder og dirigent for ensemblet.

Som komponist har han gjort seg bemerket som en av pionerene en i ny komponistgenerasjon som fra 1980-tallet orienterte seg etter den internasjonale modernismen. Hans verk oppnådde tidlig oppmerksomhet, fordi de representerte en ny form for kompromissløs holdning i norsk komposisjonspraksis med en vektlegging av abstrakte, strukturelt betingede former og planlegging av prosedyrer og forløp, og med Schaathun gjorde computerledsaget komposisjon sitt inntog i norsk musikk.

Med seg i Norsk Komponistforenings styre har Schaathun nestleder Knut Olaf Sunde og styremedlemmer Bjørn Bolstad Skjelbred, Kari Beate Tandberg og

Torstein Aagaard-Nilsen.

Schaatun tar over styrevervet etter Synne Skouen, som ikke har stilt til gjenvalg.

Ytterligere biografimateriale om Schaatun finnes [link id=60571 title=»her«].

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev