MiN-ensemblet

Mest Mozart i Nord-Norge

Langt mot nord, i malmbyen Narvik, finnes et profesjonelt kammerensemble som har forelsket seg i Wolfgang Amadeus Mozart. Vår og høst turnerer de landsdelen med konsertserien Mest Mozart. Nå venter en ny turné for de elleve musikerne, som denne sommeren også skal ut til Europa.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

«Mest Mozart» var opprinnelig ment som en serie på fem konsertturnéer. Men Musikk i Nordland-ensemblets 11 musikere og kunstnerisk leder Arvid Engegård har høstet så stor begeistring og høye publikumstall at konsertserien nå vil bli utvidet med minst to nye konsertturnéer, forteller produsent Sunniva Engeland. 

6.-12.april drar ensemblet ut på sin vårturné, som er den fjerde turnéen i serien. Innbyggere i Tromsø, Harstad, Narvik, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen kan denne gangen glede seg til besøk av det Mozart-frelste ensemblet. Fiolinist og kunstnerisk leder, Arvid Engegård, har fordypet kjennskap til Mozart etter mange år som musiker i Wien og Salzburg, og er en ettertraktet musiker i inn- og utland.

I løpet av de ulike konsertturnéene har MiN-ensemblet kontrastert Mozarts verk med musikk av både Grieg, Stravinskij, Martinu, og Isang Yun. Men sett over ett spiller de aller mest Mozart.

Under vårturnéen står Mozarts fløytekvartett i D-dur og «Adagio og Fuge» på programmet. Ensemblets fløytist Inge Rolland vil spille den solistiske fløytekvartett-stemmen på sin travers-fløyte. Men en stor del av konserten blir denne gangen viet Franz Schubert verk «Oktett for tre blåsere og fem strykere» i F-dur. Verket er nærmest symfonisk oppbygd, og betegnes som både virtuost og melodiøst. Med seg som gjestemusiker har MiN-ensemblet kontrabassisten Knut-Erik Sundquist, som nå er bosatt i Harstad.

MiN-ensemblet er et av Norges få profesjonelle kammerensembler. De driver sin virksomhet på heltid under Arvid Engegårds kunstneriske ledelse, og har administrativ base ved Musikk i Nordland i Narvik. Ensemblet består av Øivind Nussle (fiolin), Johannes Skyberg (bratsj), Hans-Urban Andersson (cello), Knut-Erik Sundquist (kontrabass), Inge Rolland (fløyte), Ole Kristoffersen (klarinett), Grant Mckay (fagott) og Marcia Titley (horn).

Ensemblet driver en omfattende konsert- og turnévirksomhet med ulike besetninger og varierte programmer. De skal ha gjort seg bemerket med sitt høye nivå, ikke bare i Nord-Norge, men også nasjonalt og internasjonalt.  I juni drar MiN-ensemblet bl.a. på turné til Praha, og til Tyskland /Tsjekkia, der de er invitert til Saksisk-Böhmisk Musikkfestival.

Turnérute:

Lørdag 6.april: Tromsø, Sparebankens Festsal kl 14.00
Søndag 7.april: Harstad Kulturhus, Lillesalen kl 19.30
Tirsdag 9.april: Narvik, Folkets Hus kl 19.30
Onsdag 10. april: Bodø, Bodin Kirke kl 19.30
Torsdag 11.april: Mo i Rana, Rana Museum kl 18.00
Fredag 12.april:  Mosjøen, Kulturverkstedet kl 12.00, lunsjkonsert / Ungdomslokalet kl 19.00

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.