MiNensemblet og Arvid Engegård (Foto: Jan Erik Teigen)

Arvid Engegård og MiNensemblet turnerer Europa

Arvid Engegård har markert seg som en etterspurt fiolinist, kammermusiker og dirigent i hele Europa. MiNensemblet har blitt begeistret mottatt av publikum og kritikere i inn- og utland. Sammen reiser de på Europa-turné i midten av november – med en stans i Gamle Logen i Oslo. Med seg i bagasjen har de bl.a. Fliflet Bræin, Edvard Grieg, Arnold Schönberg og Jean Francaix.

Kalender

Musikerne starter turnéen med konserter i Narvik, Sortland og Oslo – før de inntar europeiske konsertscener i prestisjefylte kammermusikkserier i København og Praha, og under Hamsun-dagene i Milano.

Det skal være en engasjert og energisk gruppe musikere med base i Nord-Norge som inviterer publikum inn i ærverdige konsertsaler for å høre kammermusikk med dynamikk og spennvidde; fra en nasjonal-romantisk Grieg i ”Strykekvartett nr 2” til franske Francaix sin livlige ”Oktett”, og fra Bræins muntre ”De glade musikanter” til Schönbergs uttrykksfulle ”Kammersymfoni”.

Arvid Engegård har begeistret publikum med sitt intense og engasjerende spill i en årrekke – bl.a. sammen med den velrenommerte Orlando-kvartetten, som konsertmester for Camarata Academia Salzburg, i samspill med pianisten András Schiff m.m. Engegård har hatt et nært samarbeid med MiNensemblet gjennom flere år, der de bl.a. har gjort suksess med konsertserien ”Mest Mozart”.

MiNensemblet fra Musikk i Nordland blir regnet som et av Norges fremste kammer¬ensembler, og fikk bl.a. gode kritikker for sin siste CD ”Party Music” (2004) i Norges største medier. MiNensemblet har base i Narvik, og turnerer både Nordland, resten av landet og andre land med varierte besetninger og program.

Musikerne i MiNensemblet er Arvid Engegård, (kunstnerisk leder, fiolin), Øivind Nussle (fiolin), Johannes Skyberg (bratsj), Hans-Urban Andersson (cello), Håkon Thelin (kontrabass), Inge Rolland (fløyte), Ole Kristoffersen (klarinett), Anton Biehe (fagott), Kari Knarda l (horn) og Torleif Torgersen (klaver).

Konsertprogram:

* Edvard Grieg: Strykekvartett nr 2 i F-dur
* Arnold Schönberg: Kammersymfoni nr 1, op 9 (bearbeidet av A.Webern)
* Edvard Fliflet Bræin: ”De glade musikanter”, op 1, Serenade
* Jean Francaix: Oktett

Turnérute:

* Fredag 11.nov kl 19.30: Folkets Hus, Narvik
* Lørdag 12.nov kl 18.00: Sortland kino
* Mandag 14.nov kl 19.30: Gamle Logen, Oslo
* Tirsdag 15.nov kl 20.30: Nationalmuseet, København
* Onsdag 16.nov kl 19.30: Rudolfinum, Praha
* Fredag 18.nov kl 21.00: Palazzina Liberty, Milano

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev