MiN-ensemblet

MiN-ensemblet invitert til tysk-tsjekkisk festival

MiN-ensemblet er strålende fornøyde, etter at de har blitt invitert til den tysk-tsjekkiske festivalen Saksisk-Böhmisk Musik Festival (SBMF). To konserter er ensemblet blitt spurt om å spille på den store sommer-festivalen.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

MiN-ensemblet og deres kunstneriske leder Arvid Engegård hadde allerede i utgangspunktet planlagt utenlandsturné til sommeren. Festivalbesøket i Tyskland/ Tsjekkia blir en ypperlig anledning til å få markert seg ytterligere i internasjonalt musikkliv.

Ensemblet starter turnéen sin i Praha, der de spiller tre konserter 11.-13.juni. Deretter drar de videre til SBMF for å spille konserter 15. og 16.juni i den tyske byen Chemnitz og den tsjekkiske byen Chomutov i nærheten av Dresden. Til sammen arrangerer SBMF over 70 konserter på de vakreste slottene, borgene og kirkene i Saksen-Böhmen-området.

MiN-ensemblet har i samråd med festivalens ledelse valgt ut et program som viser musikk fra ulike epoker, og fra norsk, tysk og tsjekkisk tradisjon. På programmet står Johan Kvandal sin Kvintett for Hardingfele og strykere, det nyskrevne verket for MiN-ensemblet «MiN-Kaleidoskop» av den anerkjente tsjekkiske komponisten Lukas Matousek, og Franz Schubert sitt melodiøse og virtuose storverk: Oktett for tre blåsere og fem strykere.

Norge er utnevnt som gjesteland for årets festival. MiN-ensemblet er derfor langt ifra de eneste nordmennene som spiller på festivalen. De er i godt selskap med anerkjente musikere som Oslo strykekvartett, Trondheim Symfoniorkester, Kåre Nordstoga og Oslo Kammerkor. Dessuten spiller selvsagt anerkjente tyske og tsjekkiske musikere, som Dresdner barokksolister, Stamitz-kvartetten, Ensemble Ars Cameralis, m.fl.

Utnevnelsen av et gjesteland, føyer seg inn i festivalens visjon om å knytte bånd over grenser – både landegrenser og musikalske grenser. Festivalen arrangeres derfor på grenseområdet mellom Tyskland og Tsjekkia, og et nytt gjesteland utnevnes hvert år. Tidligere har blant annet Østerrike, Frankrike og USA vært gjesteland.

MiN-ensemblet er et av Norges få profesjonelle kammerensembler. De driver sin virksomhet på heltid under Arvid Engegårds kunstneriske ledelse, og har administrativ base ved Musikk i Nordland i Narvik. Ensemblet driver en omfattende konsert- og turnévirksomhet med ulike besetninger og varierte programmer.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev