Stillbilde fra Hey Loves video, SOS (Foto: Hey Love/Martin Bremnes.)

Ballade video LXI: Vi jakter drømmer med metalldetektor

Syv nye videoer, to premierer: Start mer enn gjerne helgen din sammen med Ane Brun, Sweetheart, Hey Love, Ultraflex, Frode Fivel, Ramsalt og Jaga Jazzist.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/09/2021 Kl. 19.30

Oslo

Oslo Operafestival BARNEOPERA

19/09/2021 Kl. 14:00

Oslo

Oslo Operafestival HÅKON KORNSTAD & REZA

19/09/2021 Kl. 17:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

21/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Denne uken hadde vi nærmere 15 nye, norske videoer på blokken, og måtte til slutt gjøre et ganske barbert utvalg. Det er et ”problem” vi mer enn gjerne hanskes med. Det betyr at det blomstrer i norsk musikkliv, at platehøsten nærmer seg med vennlige stormskritt – og at musikkvideoen holder stand som selvstendig uttrykksform og promo-redskap.

Så, without any further ado: Nyt ukens utvalgte fra Ballade video, der vi særlig vil fremheve ukens to premierer med Frode Fivel og Hey Love.

ANE BRUN: Take Hold Of Me

Norsk-svenske Ane Brun har vært noe av en gjenganger hos oss det siste året. Vi har presentert flere flotte videoer, og dessuten den store, halvannen times konsertfilmen Leave Me Breathless – LIVE! Videoene har representert mange forskjellige uttrykk, og tåler også flere gjensyn.

Her kommer den nyeste – og en av de aller fineste. ”Take Hold Of Me” er regissert og filmet av Janne Lindgren, med Ida Kolstø som editor. Musikken er ved Ane Brun, Martin Hederos og Josefin Runsteen, mens Ane Brun har formulert teksten:

My existence is screaming / It’s a physical feeling / Of missing out on dance and light / Electricity in my hands.

– Jeg prøver å beskrive en eksistensiell og kompleks sinnstilstand. En abstrakt følelse, og noe som jeg har kjent komme og gå i løpet av årene, sier den allsidige artisten om temaet for låten.

Ane Brun står også for vokal og kor, mens Samuel Starck tar seg av programmering, piano og keyboards. Også Martin Hederos spiller keyboards, mens Josefin Runsteen og Ola Winkler bidrar med trommer og perkusjon.

 
SWEETHEART: The Pines By The River

Skribenten Erik Valebrokk har et fint hjørne på nettet, der han blant annet presenterer nye artister og plater, og dessuten omfattende spillelister med forskjellige temaer. Nå har han også startet en ny konsertserie på nettet, som har fått tittelen «Sanger fra kjøkkenbordet».

Sweetheart er fra Oslo, og består av består av John-Arne Ø. Gundersen (vokal, gitar), Frode Bjørnstad (steelgitar) og Anne Mette Hårdnes (piano, kor). Trioen var de aller første gjestene i denne nye serien, og har spilt inn tre låter fra kjøkkenet.

Her har de plukket ut en av dem for oss i Ballade video – den kommende singelen «The Pines By The River». Det må andre band og artister også gjerne gjøre!

Musikkdelen av nettsidene til Valebrokk finner du her.

 
HEY LOVE: SOS

Premiere! Og det på “skamløs pop med en sødmefull åttitallsestetikk”. Med andre ord: noe ganske så catchy, smart og kult.

Hey Love er et ferskt prosjekt fra Oslo, som slipper sin første single og musikkvideo i dag, fredag 21. august. Duoen ble startet av Karoline Karlsen og Dorothea Økland vinteren 2019.

– “SOS” handler om uønsket oppmerksomhet på mobiltelefonen midt på natta. Vi ville lage en låt med en chill bass- og tromme-vibe i møte med 80-talls synth-estetikk og en definert vokal. Vi slipper låta på vårt eget selskap Future Boyfriends, så kanskje vi tiltrekker oss noen av dem, ler Hey Love.

– Videoen ble skutt en solfylt dag i april, hvor vi fikk oppleve den sjukeste solnedgangen oppe på Ekeberg. Det er Martin Bremnes som har laga videoen og tatt pressebildene, sier duoen, som vi gjerne hører mer av.

Martin Bremnes har tidligere lagd videoer med blant andre Kråkesølv, I See Rivers og Skaar.

 
ULTRAFLEX: Work Out Tonight

I’m gonna make you work it tonight / Gonna make you work out tonight …

Enda en fersk duo i halv-campy elektronika-lei. Ultraflex slapp denne uken singelen ”Work Out Tonight”, som er andre låt fra deres kommende debutalbum. Bak navnet finner vi den norske artisten Farao og islandsk-norske Special-K, aka Katrín Helga Andrésdottir.

– ”Work Out Tonight” er en skamløst sensuell låt med utvetydige seksuelle sportsmetaforer som hviskes over et nakent trommespor og en gjennomborende basslinje, kommenterer duoen selv.

Musikkvideoen er lagd av en gammel kjenning av faste lesere av Ballade video, multi-talentfulle Okay Kaya, aka Kaya Aurora Wilkins. Duoen sto selv bak den første videoen, ”Olympic Sweat”, som kom i mai.

– Musikken til Ultraflex er en eklektisk cocktail av moderne disco og futuristisk boogie, produsert med nikk til Peggy Gou og The Rah Band. 80-tallets sovjetiske aerobic preger duoens scenerutiner, så vel som klesstilen deres, sier duoen referansetungt.

Den sommerlige videoen er filmet i Berlin, der både Farao og Okay Kaya har holdt til de siste årene. Debutalbumet Visions of Ultraflex ventes 30. oktober.

 
FRODE FIVEL: Send/Return

Nok en premiere! Musikkvideoen til «Send/Return» har blitt filmet og produsert av Frode Fivels egen trommeslager, Fredrik Brarud, som lenge har drevet med foto og video ved siden av å være trommeslager i en rekke norske rockeband.

– Opptakene til «Send/Return» er gjort langs idylliske Lysakerelven. Skogen langs Lysakerelven er fredet, og blir ofte omtalt som en nordisk jungel. En leken og drømmende tilnærming til aleneskap står sentralt i musikkvideoen, sier Frode Fivel i en kommentar.

– Hovedpersonen dyrker friheten som ligger i den private sfæren i skogen. Hvem har ikke drømt om å finne fantastiske skatter med en metalldetektor, et sted der det moderne mennesket aldri har satt sin fot?

Christian Tornholm-Lehn står for koreografi og jungel-dans. Fra Fredrikstads oppegående musikkscene stiller Magnus Abelsen (gitar), Fredrik Brarud (trommer), André Helle (bass) og Knut Olsen (tangenter), folk med bakgrunn fra Ricochets, Tommy Tokyo, Navigators, Remington Super 60 og andre.

Frode Fivel har selv vært sentral i blant annet Hello Goodbye og Mirror Lakes med Knut Schreiner. Vi ønsker oss mer materiale snart.

 
RAMSALT: Kretsmesteren

Dette er rundens eneste innslag med norske tekster. Ramsalt er fra Karmøy utenfor Haugesund, og sier selv de spiller ”pop-rock fra ytterst i havgapet”. Trioen består av Freddy Knutsen (trommer) og Jostein Bergfjord (gitar), med Odd Magnus Ferkingstad som vokalist.

Ramsalt har tidligere gitt ut EP-en ”100 mil” i 2019, og har blitt spilt en hel del på radio. De het tidligere Bergfjord, men skiftet navn i 2017, da Ferkingstad kom med som sanger.

Som så mange andre band over hele landet opplevde Ramsalt at flere av sommerens spillejobber og festivalopptredener måtte avlyses. Men her ser vi dem tilnærmet live, kranset av mange sterke og flotte ansikter med spor av levd liv.

Videoen er lagd av Thomas Mortveit, som selv er musiker i Shady Shades. Sammen med sin partner-in-video crime, Louise Nordskog, har han stått bak mer enn 60 produksjoner – for kjenninger som Deathcrush, Vamp, Odd Nordstoga, Tom Roger Aadland og Kine Nesheim.

 
JAGA JAZZIST: Apex

Det er ingen liten begivenhet når Jaga Jazzist, Norges kanskje mest innovative storband gjennom de siste 25 årene, slipper sitt første album på fem år. Derfor tar vi også med deres nyeste musikkvideo, oppfølgeren til den hel-animerte ”Tomita”, som ble sluppet mot slutten av juli.

Videoen til ”Apex” er regissert av Johnsen & Mona, der Christian Mona også har klippet og editert med Erlend Mjømen Knudsen. Karl Erik Brøndbo er hovedfotograf, mens Marianne Haugli er sentralt plassert som danser og koreograf. ”Apex” er å finne på det ferske albumet Pyramid, som er ute nå på det amerikanske selskapet Brainfeeder.

”Apex” er thriller-musikk fra lydlaboratoriet, der ”Blade Runner” møter ”Miami Vice”, ombord på Midnatt-ekspressen til midtnattsolens land. Vi liker det.

 

Vi ønsker som alltid alle våre lesere en god og musikalsk helg. Om du vil tipse oss om en aktuell video, kan du skrive til guro[at]ballade[punktum]no, og gjerne merke e-posten Ballade video.

Vårt arkiv med norske videoer finner du stadig vekk på denne samlesiden.

Og som alltid: Ta vare, og ta vare på hverandre. ❤

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev