MiN-strykekvartett

MiN-ensemblet på turné med elektriske feler

Med rockmusikk, klassisk musikk og elektriske instrumenter legger Musikk i Nordland-ensemblets strykekvartett ut på skolekonsertturné i neste uke, med en forestilling kalt «Black Night».

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ved hjelp av elektriske strykeinstrumenter og et bredt musikkutvalg ønsker kvartetten å sjarmere og røske opp i ungdomsskoleelevene i Nordland. I denne omgang er det ungdomsskoleelever ved Sandhornøy, Inndyr, Glomfjord, Enga, Ørnes, Saltstraumen, Røst og Værøy skole som får besøk av den rocka kvartetten. I februar kunne flere andre Bodø-skoler glede seg over besøk, og i november og desember står ungdomsskoler i Narvik-området for tur.

Tittelen på forestillingen, «Black Night», viser ikke bare til tittelen på den legendariske låta til Deep Purple. «Black Night» indikerer også stemningen og tematikken i forestillingen, som i følge preseskrivet er tøff, dyster og rå, men også til tider myk og varm. Musikerne har funnet musikk som de selv liker og er opptatt av, uavhengig av musikalsk sjanger. De fremfører argentinsk tango av Astor Piazzolla, strykekvartett-musikk av Debussy, Schostakovitsch og Schubert, låter av George Harrisson og Jimi Hendrix, og ikke minst: «Black Night» av Deep Purple.

De klassiske instrumentene fiolin, bratsj og cello er byttet ut med elektriske strykeinstrumenter med forsterkere. Ved hjelp av denne forsterkningen ønsker kvartetten å tilføre musikken nye klanger og dimensjoner. Samtidig skal dette være med på å understreke den rå og rocka stemningen i forestillingen.

Musikk i Nordland produserer hvert år 18 skolekonsert-turnéer, som gjennomføres i samarbeid med Rikskonsertene og Statens Utdanningskontor.

MiN-musikere under turnéen er Øivind Nussle, fiolin, Gunnar Hemmingsen, fiolin, Johannes Skyberg, bratsj, og Hans-Urban Andersson, cello. MiN-ensemblet ga ut sin første CD i 1997, og fulgte opp i mars 2000 med «Arctic contrasts» som er en CD med musikk tilegnet MiN-ensemblet, med komposisjoner av C. Maathew Burtner, Magnar Åm, Bjørn Andor Drage og Terje Bjørklund.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev