240608

Lydverksted på Eiksmarka

I kveld inviterer Drivhuset og Eiksmarka skole til lydmakerverksted. 75 elever fra sjette klasse deltar på konserten med hjemmesnekrede instrumenter.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Elevene ved Eiksmarka skole har designet og snekret lydskulpturer i sine formingstimer. Siden har de komponert musikk for skulpturene og andre av skolens instrumenter.

Drivhusets verkstedsleder Jon Halvor Bjørnseth har bare vært innom i starten, midten og slutten av prosessen. Skolens lærere har drevet prosessen framover etter eget initiativ og i kveld kl. 18 markerer en konsert en foreløpig avslutning av prosjektet.

Drivhuset, som er en stiftelse for musikalsk verkstedsarbeid drevet av Ny Musikk, ønsker å bygge videre på de gode erfaringene fra Eiksmarka, og satser på en stafettaktig videreføring til flere skoler. Det er i første omgang opprettet kontakt med Bærum kommune med tanke på en lydskulpturturné.

Konsert på Eiksmarka skole, torsdag 29. mars kl. 18, Bærum, Niels Leuchs vei 56, Eiksmarka. Konserten starter utenfor bygningen – ved skolens lydskulptur og fortsetter i gymsalen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.