KORK (Foto: NRK)

KORK på veggen

I fjor var Kringkastingsorkesteret (KORK) nedleggingstruet. Nå er de 53 KORK-musikerne hengt opp på veggen av 53 fotografer, i skur 55 i Bjørvika. Og der blir de hengende fram til utstillingen «53 musikere møter 53 fotografer» stenger 15. september.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Med dirigent Holger Gulbrandsen i spissen har KORK gått nye veier de siste årene. Blant annet med et stadig mer omfattende samarbeid med musikere fra andre sjangere utenfor det hvite huset på Marienlyst, men nå altså også i tett samarbeid med fotografer.

«53 musikere møter 53 fotografer» heter prosjektet, der 53 fotografer har fotografert de 52 KORK-musikerne og dirigent Gulbrandsen.

— Vi valgte fotografer kun fra øverste hylle. Både kunstfotografer, pressefotografer, motefotografer, reklamefotografer og filmfotografer sa ja, forteller prosjektleder Kirsten Thorseth Poppe i NRK om utstillingen.

Hver fotograf fikk jobbe med én musiker og instrumentet hans/hennes – og fikk frie tøyler til å ta et unikt og personlig bilde. Fotografene har alle bidratt gratis til prosjektet.

— Dette er blitt et unikt prosjekt også i norsk fotografisk sammenheng. Her vises den kvalitative bredden innen norsk fotografi, en fotografisk dugnad hvor alle fotografene hadde et helt likt utgangspunkt, nemlig en musiker, og instrumentet. Slik trer Kringkastingsorkesteret fram med sine musikere på en ny måte, sier Poppe i en pressemelding.

Bildene fra utstillingen blir også utgitt i bok, hvor hver musiker har bidratt med en tekst om seg selv. Forordene i boken er skrevet av dirigenten Christian Eggen, solisten Arve Tellefsen og kultursjef i NRK, Turid Birkeland.

Og for deg som ikke får sett utstillingen før den tas ned fra veggene i skur 55, så byr KORK på en ny sjanse. Etter utstillingen vil bildene bli tilgjengelig på KORKS egne nettsider.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev