pixel

Kringkastingsorkestret har livets rett

Musikernes fellesorganisasjon (MFO) er meget bekymret over de siste dagers rykter om at Kringkastingsorkestret nok en gang vurderes nedlagt. – Senest i fjor hadde vi den samme debatten, som konkluderte med at orkestret verken skulle nedlegges eller reduseres. Vi kan bare håpe og tro at fornuften seirer også i år, uttaler forbundets nestleder Terje Adde.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

MFO har i et brev til Kringkastingssjefen pekt på at nedbygging av Kringkastings-orkestret harmonerer dårlig med NRKs vedtektsfestede rolle som en skapende kulturinstitusjon og legitimitet som lisensfinansiert allmennkringkaster. MFO har heller ingen tro på at det er mye penger å spare på nedleggelse av orkestret, fordi NRK da i stedet må bruke penger på å betale for annen musikk i sine programmer.

Terje Adde er sjokkert over at denne debatten blusser opp igjen nå, når det nettopp er framlagt en utredning om symfoniorkestrene, og hele orkesterpolitikken er oppe til vurdering. – Kringkastingsorkestret har en sentral plass i det norske orkesterlandskapet, og orkestrets framtid må ikke under noen omstendighet besegles før det er vurdert i et slikt utvidet perspektiv, hevder han.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.