Ole Fredrik Norbye

Kringkastingsorkestret har livets rett

Musikernes fellesorganisasjon (MFO) er meget bekymret over de siste dagers rykter om at Kringkastingsorkestret nok en gang vurderes nedlagt. – Senest i fjor hadde vi den samme debatten, som konkluderte med at orkestret verken skulle nedlegges eller reduseres. Vi kan bare håpe og tro at fornuften seirer også i år, uttaler forbundets nestleder Terje Adde.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

MFO har i et brev til Kringkastingssjefen pekt på at nedbygging av Kringkastings-orkestret harmonerer dårlig med NRKs vedtektsfestede rolle som en skapende kulturinstitusjon og legitimitet som lisensfinansiert allmennkringkaster. MFO har heller ingen tro på at det er mye penger å spare på nedleggelse av orkestret, fordi NRK da i stedet må bruke penger på å betale for annen musikk i sine programmer.

Terje Adde er sjokkert over at denne debatten blusser opp igjen nå, når det nettopp er framlagt en utredning om symfoniorkestrene, og hele orkesterpolitikken er oppe til vurdering. – Kringkastingsorkestret har en sentral plass i det norske orkesterlandskapet, og orkestrets framtid må ikke under noen omstendighet besegles før det er vurdert i et slikt utvidet perspektiv, hevder han.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev