Knut Værnes

Knut Værnes: – Nei til forflatning av NRKs kulturtilbud!

– Når en nå leser at styret i NRK har foreslått å legge ned KORK er det så en gnir seg i øyenene. Det er rett og slett ikke mulig? LEGGE NED Kringkastingsorkesteret?? Gitarist Knut Værnes, en ivrig bruker av Kringkastingsorkesteret, melder seg på i debatten vedrørende KORKs videre skjebne. – Er ikke begrunnelsen for lisensfinasieringen at nettopp alle som spleiser på NRK skal få sitt? spør en opprørt Værnes og foreslår massiv betalingsnekt av lisensen.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Undertegnede har i snart en mannsalder vært en genuin bruker av NRK og dermed deres eget orkester, Kringkastingsorkesteret. Først som ivrig radiolytter allerede fra slutten av 50-tallet og etterhvert i moden alder som yrkesmusiker med bl.a. KORK som arbeidsplass i en rekke sammenhenger. Bla. Spellemannprisen, Chess, Talentiaden, konserter og turneer med internasjonale stjerner som Tommy Kørberg og Shirley Bassey. Det har vært utrolig inspirerende og en flott intektskilde som profesjonell musiker å få være med å spre musikalsk glede sammen dette fantastiske orkester.

Når en nå leser at styret i NRK har foreslått å legge ned KORK er det så en gnir seg i øyenene. Det er rett og slett ikke mulig? LEGGE NED Kringkastingsorkesteret?? Som har gledet det norske folk i et halvt århundre??

Hvilke prokuratorsjeler er det som kan finne på noe så vanvittig? Sitter det BARE regnskapsførere i styret for tiden? Melder det seg ikke en eneste kulturell motforestilling? Er et ikke slik at NRK skal tilfredstille HELE det norske folk? Er ikke begrunnelsen for lisensfinasieringen at nettopp ALLE som spleiser på NRK skal få sitt? Også vi som vil beholde KORK? Vi betaler faktisk for det og det er VÅRE penger man forvalter der oppe!!

Det rådende mantra for tiden i NRK synes å være at NRK skal være størst for enhver pris. Men det er da jeg spør: er det om å gjøre å bare være størst? Skal ikke NRK først og fremst være best?? Og er en lisensfinasiert nasjonal kanal best når den i større og større grad ligner på kommersielle kanaler vi helst ikke vil nevne med navn? Med overflatiske nyheter, spørrekonkurranser og fotball som bærende ideologi??

Dette finner vi oss rett og slett ikke i.

Derfor foreslår jeg her og nå en massiv betalingsnekt av neste innbetaling av lisensen! Jeg nekter å betale for å kun bli tilbudt dustete quiz-shows, overflatiske nyheter og fordummende masseidrett!!!!

Knut Værnes

Gitarist, Oslo.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this