Knut Værnes

Knut Værnes: – Nei til forflatning av NRKs kulturtilbud!

– Når en nå leser at styret i NRK har foreslått å legge ned KORK er det så en gnir seg i øyenene. Det er rett og slett ikke mulig? LEGGE NED Kringkastingsorkesteret?? Gitarist Knut Værnes, en ivrig bruker av Kringkastingsorkesteret, melder seg på i debatten vedrørende KORKs videre skjebne. – Er ikke begrunnelsen for lisensfinasieringen at nettopp alle som spleiser på NRK skal få sitt? spør en opprørt Værnes og foreslår massiv betalingsnekt av lisensen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Undertegnede har i snart en mannsalder vært en genuin bruker av NRK og dermed deres eget orkester, Kringkastingsorkesteret. Først som ivrig radiolytter allerede fra slutten av 50-tallet og etterhvert i moden alder som yrkesmusiker med bl.a. KORK som arbeidsplass i en rekke sammenhenger. Bla. Spellemannprisen, Chess, Talentiaden, konserter og turneer med internasjonale stjerner som Tommy Kørberg og Shirley Bassey. Det har vært utrolig inspirerende og en flott intektskilde som profesjonell musiker å få være med å spre musikalsk glede sammen dette fantastiske orkester.

Når en nå leser at styret i NRK har foreslått å legge ned KORK er det så en gnir seg i øyenene. Det er rett og slett ikke mulig? LEGGE NED Kringkastingsorkesteret?? Som har gledet det norske folk i et halvt århundre??

Hvilke prokuratorsjeler er det som kan finne på noe så vanvittig? Sitter det BARE regnskapsførere i styret for tiden? Melder det seg ikke en eneste kulturell motforestilling? Er et ikke slik at NRK skal tilfredstille HELE det norske folk? Er ikke begrunnelsen for lisensfinasieringen at nettopp ALLE som spleiser på NRK skal få sitt? Også vi som vil beholde KORK? Vi betaler faktisk for det og det er VÅRE penger man forvalter der oppe!!

Det rådende mantra for tiden i NRK synes å være at NRK skal være størst for enhver pris. Men det er da jeg spør: er det om å gjøre å bare være størst? Skal ikke NRK først og fremst være best?? Og er en lisensfinasiert nasjonal kanal best når den i større og større grad ligner på kommersielle kanaler vi helst ikke vil nevne med navn? Med overflatiske nyheter, spørrekonkurranser og fotball som bærende ideologi??

Dette finner vi oss rett og slett ikke i.

Derfor foreslår jeg her og nå en massiv betalingsnekt av neste innbetaling av lisensen! Jeg nekter å betale for å kun bli tilbudt dustete quiz-shows, overflatiske nyheter og fordummende masseidrett!!!!

Knut Værnes

Gitarist, Oslo.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.