DJANGOTEMPO: Ola Erlien og Gildas Le Pape.

Ultima: – Nedleggelse av Kringkastingsorkestret krever debatt

– Kringkastingsorkestret er ett av bare seks profesjonelle symfoniorkestre her til lands, og en eventuell nedleggelse av orkesteret vil ha langsiktig negativ effekt på norsk musikkliv, ikke minst norsk samtidsmusikk, sier styret i Ultimafestivalen som her kommer på banen i debatten om NRKs nedleggingstruede Kringkastingsorkester.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

I forbindelse med forslaget om å nedlegge Kringkastingsorkesteret og Radio Alltid Klassisk, har styret i Ultimafestivalen vedtatt følgende uttalelse:

Ultimafestivalen, Oslos festival for samtidsmusikk, er etablert av 16 ledende nasjonale musikkinstitusjoner for å fremme forståelse og kunnskap om samtidsmusikk og relaterte kunstformer.
Styret i Ultimafestivalen uttrykker dyp bekymring over forslagene om nedleggelse av Kringkastingsorkestret og radiokanalen Alltid Klassisk.

Ultimas styre mener disse kulturelle oppgavene er essensielle for NRKs troverdighet som offentlig finansiert allmennkringkaster. På lengre sikt vil en nedleggelse av disse oppgavene kunne redusere NRKs kulturpolitiske forankring.

Kringkastingsorkestret er ett av bare seks profesjonelle symfoniorkestre her til lands, og en eventuell nedleggelse av orkesteret vil ha langsiktig negativ effekt på norsk musikkliv, ikke minst norsk samtidsmusikk.

Både utredningen om nasjonal formidling av opera og dans, hvor Den Norske Operas fremtidige oppgaver vil bli nærmere drøftet, og den nylig fremlagte utredning om de norske symfoniorkestrene, hvor de norske orkestres oppgaver vil bli drøftet, gjør at NRK bør kunne se Kringkastingsorkestret i et større og mer langsiktig nasjonalt perspektiv hvor orkesterets kompetanse og kunstneriske miljø kan videreføres til nasjonens og musikklivets beste.

Vi ber om at disse forslag om nedleggelse blir gjenstand for en dypere konsekvensanalyse, og en offentlig debatt, før eventuelle ugjenkallelige beslutninger fattes.

Oslo 28.11.2001

For styret i Ultima
Stein Olav Henrichsen
Styreleder

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this