Kathrine Synnes Finnskog (Foto: Ilja C Hendel)

Vil kickstarte musikkåret

Musikkindustriens Næringsråd inviterer til Musikkindustriens fagdag fredag 29 januar.

Kalender

Musikkindustriens Næringsråd har arvet Spellemannkonferansen som de tre siste årene har vært holdt under Spellemann i Stavanger. Prisutdelingen er nå flyttet til Oslo, og konferansen vandrer med.
– Spellemannskonferansen var et fint initiativ. Den ble en relevant møteplass for musikkindustrien som ville snakke om kommersielle og næringspolitiske saker, og sette våre saker på agendaen. Vi ser muligheten til å utvikle en slik møteplass i Oslo, i et samarbeid mellom flere organisasjoner og Spellemann, ikke minst, sier leder Kathrine Synnes Finnskog i Musikkindustriens Næringsråd
Vil sette dagsorden
Fagdagen er åpen for alle som er interessert i musikkindustrien. I likhet med forgjengeren vil også den primære funksjonen for dagen være at bransjen har et sted å møtes.
– Mange av diskusjonene i Stavanger foregikk før, underveis og ikke minst; etter konferansen. Behovet er å igjen lage en møteplass som kan oppleves som stimulerende og motiverende. Vi er en bransje i vekst og vi deler ambisjoner om vekst. Vi har noen fremtidige utfordringer, men ikke minst har vi mange muligheter.
– Vi har lyst å bidra til en felles dagsorden for en samlet musikkindustri. Det er det vi håper å få til.
– Skiller fagdagen seg fra liknende møteplasser, som for eksempel by:Larm?
– Nei, ikke nødvendigvis. Men vi ønsker å kickstarte året gjennom å presentere relevante og tidsaktuelle temaer i ulike former. Vi har en intensjon om å presentere en «state of the union» som kan beskrive forholdene i musikkindustrien akkurat nå. Med visjon kommer forhåpentligvis både motivasjon og oppgaver som organisasjonslivet, deriblant vi i Music Norway, kan jobbe videre med.
Caser på programmet
På programmet er det flere caser. Finnskog trekker særlig frem Universals internasjonale planer for Astrid S. Universals a&r team fra England, USA og Norge, vil dele sine erfaringer så langt.
– Det er veldig mange norske artister og selskap som jobber internasjonalt nå, baserte på konkret etterspørsel etter norske talent. Det skal bli interessant å høre hva de har å si samlet. I tillegg har vi jo akkurat fått eksporttall, og svenskene har fått sine. Akkurat hva som vil bli sagt om det kan jeg imidlertid ikke forskuttere, men målet er å se fremover.
Øvrige programpunkter går under titlene: «Krevende konkurranse krever kreativ kommunikasjon». «Analyser eller dø». «Kan magefølelsen erstattes av algoritmene» og «Fra russebuss til billboard, er det mulig?!» Programleder er Mona B. Riise.
Mange involverte
Fagdagen vil finnes sted på Håndverkeren i Oslo 29. januar, dagen før selve Spellemannprisen. All informasjon om program slippes 6 januar.
Årets Fagdag er produsert av Musikkindustriens Næringsråd, inkl Music Norway, Ifpi, Fono, Gramart, Tono, Musikkutstyrsordningen, Norske Konsertarangører og Nemaa.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev