Øyvind Bjorå, fiolin

Fiolinist med debutkonsert

Øyvind Bjorå og hans barokkfiolin har sin debutkonsert nr. 2 i Universitetets Aula i Oslo 15. november kl 19.30. Bjorå er født i 1974, og er en av to som er tildelt Rikskonsertenes lanseringsstøtte for 2000. I forbindelse med tildelelsen har han dessuten nettopp avsluttet en to uker lang Norgesturné.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Debutkonserten til i Trondheim ble holdt 8. november i Frimurerlogen. Onsdag 15. november står altså Oslo for tur.

Øyvind Bjorå avsluttet i vår hovedfagsstudiet ved Norges Musikk-høgskole med strålende kritikk. Han har studert med Ørnulf Boye Hansen, Stephan Barratt-Due, Magnus Ericsson, Lars Anders Tomter og med Camilla Wicks ved San Francisco Conservatory of Music.

I august 1999 ble han ansatt som 1. konsertmester i Trondheim Symfoniorkester, etter en sesong som 2. konsertmester i Den Norske Operas orkester. Han vant 1. pris i eldste klasse i «Ungdommens strykemesterskap 1992», og ble som prisvinner sendt til Luxemburg for å representere Norge i en større internasjonal konkurranse. Der var han solist med Radio Tele Luxembourg Symphony Orchestra.

Bjorå har også vært solist med symfoniorkestrene i Stavanger, Bergen og Trondheim, og han er med i Det Norske Kammerorkester. Under studiene i San Francisco ble han valgt ut til å holde en konsert på Jascha Heifetz’ berømte «David» Guarnerius fra 1742.

På programmet under debutkonsertene finner vi følgende verker:

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1705): Rosenkranz-sonate nr. 10 – Korsfestelsen
Johannes Brahms(1833-1897): Fiolinsonate nr. 3 i d-moll, op. 108
Karl Amadeus Hartmann (1905-1963): Concerto funébre (1939)
Maurice Ravel (1875-1937): Sonate for fiolin og klaver, «Sonate posthume»
Maurice Ravel: Tzigane

Øvrige medvirkende under debutkonsertene er Sveinung Bjelland, klaver – Knut Johannessen, cembalo – Vegar Lund, theorbe (Oslo) – Torleif Holm, cello (Trondheim) – Gunnar Haugen, cello (Oslo). Sammensatt orkester. Bjørn Sagstad er dirigent i Trondheim, mens Peter S. Szilvay dirigerer konserten i Oslo.

Konsertene har vært støttet av Rikskonsertene, Fond for utøvende kunstnere og Trondheim Symfoniorkesters stipend og støttefond. Arrangør i Trondheim var Trondheim Kammermusikk Festival, som du finner hjemmesidene til her.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev