Øyvind Bjorå, fiolin

Fiolinist med debutkonsert

Øyvind Bjorå og hans barokkfiolin har sin debutkonsert nr. 2 i Universitetets Aula i Oslo 15. november kl 19.30. Bjorå er født i 1974, og er en av to som er tildelt Rikskonsertenes lanseringsstøtte for 2000. I forbindelse med tildelelsen har han dessuten nettopp avsluttet en to uker lang Norgesturné.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Debutkonserten til i Trondheim ble holdt 8. november i Frimurerlogen. Onsdag 15. november står altså Oslo for tur.

Øyvind Bjorå avsluttet i vår hovedfagsstudiet ved Norges Musikk-høgskole med strålende kritikk. Han har studert med Ørnulf Boye Hansen, Stephan Barratt-Due, Magnus Ericsson, Lars Anders Tomter og med Camilla Wicks ved San Francisco Conservatory of Music.

I august 1999 ble han ansatt som 1. konsertmester i Trondheim Symfoniorkester, etter en sesong som 2. konsertmester i Den Norske Operas orkester. Han vant 1. pris i eldste klasse i «Ungdommens strykemesterskap 1992», og ble som prisvinner sendt til Luxemburg for å representere Norge i en større internasjonal konkurranse. Der var han solist med Radio Tele Luxembourg Symphony Orchestra.

Bjorå har også vært solist med symfoniorkestrene i Stavanger, Bergen og Trondheim, og han er med i Det Norske Kammerorkester. Under studiene i San Francisco ble han valgt ut til å holde en konsert på Jascha Heifetz’ berømte «David» Guarnerius fra 1742.

På programmet under debutkonsertene finner vi følgende verker:

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1705): Rosenkranz-sonate nr. 10 – Korsfestelsen
Johannes Brahms(1833-1897): Fiolinsonate nr. 3 i d-moll, op. 108
Karl Amadeus Hartmann (1905-1963): Concerto funébre (1939)
Maurice Ravel (1875-1937): Sonate for fiolin og klaver, «Sonate posthume»
Maurice Ravel: Tzigane

Øvrige medvirkende under debutkonsertene er Sveinung Bjelland, klaver – Knut Johannessen, cembalo – Vegar Lund, theorbe (Oslo) – Torleif Holm, cello (Trondheim) – Gunnar Haugen, cello (Oslo). Sammensatt orkester. Bjørn Sagstad er dirigent i Trondheim, mens Peter S. Szilvay dirigerer konserten i Oslo.

Konsertene har vært støttet av Rikskonsertene, Fond for utøvende kunstnere og Trondheim Symfoniorkesters stipend og støttefond. Arrangør i Trondheim var Trondheim Kammermusikk Festival, som du finner hjemmesidene til her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev