Trondheimsolistene 2006/www.kamfest.no

Programmet for Trondheim Kammermusikk Festival 2006 er klart

«Helt rått» er tema for årets festival, kammermusikken skal være det ferske, det levende, det som kan nyter her og nå. Høydepunkter blir festivalkomponist Magnus Lindberg og besøk av grammyvinnerne Kronos Quartet. Mer om programmet finner du her.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Årets festivalutgave er den 11. i rekken siden starten i 1996. Festivalen melder at de satser på variasjonen i musikk- og kulturopplevelsene. «Musikk er som ferskvare, den må inntas og oppleves her og nå. Ikke minst gjelder dette på kammermusikkfestivaler. Musikere møtes, internasjonale stjerner og lokale musikere. Kjemi, kommunikasjon, publikum. Alt spiller inn slik at unike opplevelser oppstår, noe som kun skjer denne ene gangen», skrives det i innbydelsen; «Nettopp derfor har vi gjort ”helt rått til årets festivaltema – dette er ferskt, levende og for å nytes her og nå!»

Av årets høydepunkter skilter festivalen med en premiere utenom det vanlige – byens nyeste konsertscene Dokkhuset. Dette blir et unikt sted hvor både kammermusikk og jazz skal høre hjemme. Fem vitale aktører i Trondheims musikkliv skal samarbeide om aktiviteten i Dokkhuset: TrondheimSolistene, Trondheim Jazzorkester, Midtnorsk Jazzsenter, Trondheim Kammermusikk Festival og NTNU.

Magnus Lindberg
Presentasjonen av “Årets festivalkomponist” har også ført til spesiell internasjonal oppmerksomhet, meldes det. Tidligere har komponister som Luciano Berio i (2002), Steve Reich (2003), Sofia Gubaidulina (2004) og Thomas Adès (2005), gjestet festivalen. I år er Magnus Lindberg festivalkomponist.

Lindberg er født i 1958, og har vært festivalkomponist ved flere av de største musikkfestivalene rundt om i Europa. Han høster stor beundring hos både lyttere og musikere. Tonespråket kan beskrives som intensivt og ekspressivt, og forener et komplekst tonebilde med melodiøse innslag. Han er høyt verdsatt som lærer i komposisjon, og er blant annet gjesteprofessor ved ærverdige Harvard.

Lindberg studerte komposisjon hos Rautavaara og Heininen ved Sibeliusakademiet i Helsinki. På slutten av 70-tallet var han en av grunnleggerne av ”Ears Open”, en forening som vendte opp ned på det konservative finske musikklivet. I 1985 kom hans store gjennombrudd med pianokonserten ”Kraft”, som vant blant annet UNES COs og Nordisk Råds musikkpriser. Også klaverkvintetten fra 1982, som blir fremført under festivalen, har vunnet UNESCOs musikkpris. Ved årets festival blir til sammen 10 av Lindbergs verker fremført.

Kronos
Av andre deltakende er Grammyvinnerne Kronos Quartet – «noe av det råeste innen internasjonal kammermusikk i dag», i følge festivalledelsen, og «med en musikalsk lekenhet og sjangerbredde helt utenom det vanlige».

For barn vil det også bli program, under en ”Fabelaktig formiddag” på Ringve.

TICA (Trondheim International Chamber Music Academy) arrangeres parallelt med festivalen annethvert år som ledd i den langsiktige satsingen på kammermusikk-konkurranse (TICC). Fem unge, internasjonale klavertrioer er valgt ut til å delta. Her får trioene muligheten til å spille kammermusikk sammen med instruktørene hele festivaluka.

I tillegg kommer følgende artister:

Kronos QuartetTrond HillestadErik Johannesen
Benjamin HulettSimon Crawford-PhilipsElmer
Radovan VlatkovicTrondheim SymfoniorkesterTrio Energico
Lars Anders TomterEivind AadlandJuniorSolistene
David StrunckTine Thing HelsetØyvind Gimse
Francesco LibettaBenito NavaBirgitte Volan
Den Unge Danske StrykerkvartettBenny BuosoJohannes Wik
Kungsbacka Piano TrioVictoria NavaKjersti Beate Vindal
TrondheimSolisteneKonstantin PopchristovSidsel Walstad
Trondheim JazzorkesterHenning SommerroSunniva Rødland Wettre
Bendik HofsethTrygve BrøskeWilly Postma
Thomas Norup JensenChristian WallumrødLars Sitter
Sarah Warner VikGjermund LarsenHildegunn Riise
Joseph KalichsteinTanja OrningEdvard Askeland
Marianne ThorsenGiovanna PessiPer Jørgensen
Jesper SvedbergArve HenriksenBørge Petersen-Øverleir
Trondheim SinfoniettaPer Oddvar JohansenPaolo Vinaccia
Cathrine Winnes TrevinoMidtnorsk UngdomsstorbandNidaros Vokalis
Monika WanckeHayden PowellVivianne Sydnes

for fullstendig program, se www.kamfest.no

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev