Lars Petter hagen

EDVARD-prisen til Lars Petter Hagen

Lars Petter Hagen har vunnet EDVARD-prisen for beste samtidsmusikkverk for stykket «Passage – silence and light triptych». Trofeet og prisen ble overrakt under konserten med Leif Ove Andsnes og Ungdomssymfonikerne i Olavshallen, Trondheim, fredag 6. august. Det samme verket er er også valgt ut som en av de norske kandidatene til den internasjonale komposisjonskonkurransen Gaudeamus, som arrangeres i Nederland i september.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lars Petter Hagen ble kalt opp på scenen under fredagens konsert med Andsnes og Ungdomssymfonikerne i Olavshallen, i et program som elllers bød på Edvard Griegs «Norsk Dans nr. 1», Sergej Rachmaninovs andre Klaverkonsert og Hector Berlioz’ «Symphonie Fantastique». Det var hovedjuryens formann, Philip Kruse, som overrakte Hagen en sjekk på 40.000 kroner, samt diplom og selve EDVARD-trofeet.

Hagen, som er født i 1975 i Ski, fikk EDVARD-prisen 2004 i klassen for samtidsmusikk, for verket «Passage – silence and light triptych», som EDVARD-juryen beskrev på følgende vis: «Stykket er på ein måte gjennomkomponert stillstand; poetisk musikk i slekt med det lange, kvilande blikk. Bruk av reinstemte intervall og andre ikkjetempererte frekvensar gir kjensle av klingande natur. Bruk av mumling og snakking og innlemming av spontane publikumsreaksjonar i dramaturgien viskar ut grensene mellom verket og omgjevnadene. Det har eit sterkt element av trøyst i uttrykket, og samtidig er det fascinerande doggfriskt.»

Lars Petter Hagen fikk Arne Nordheims komponistpris 2003 under fjorårets Ultimafestival, og er for tiden president i Ny Musikk. Han har studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole, med Rolf Wallin og Asbjørn Schaathun som lærere. Hagens verkliste omfatter instrumentalmusikk, elektroakustiske verker og lydistallasjoner, samt musikk for film og teater. Han har hatt fremførelser med ensembler som Cikada, Oslo Sinfonietta, Poing, SISU, NING, KammarensembleN og nederlandske Insomnio.

Hagen har vært representert ved Berliner Festspiele, Kunstbiennalen i Melbourne, Festspiele Mecklenburg Vorpommern i Tyskland, Oslo Kammermusikkfestival, GAS i Gøteborg, Ultima og Music Factory i Bergen. Han har mottatt bestillinger fra bl.a. Music Factory, Rikskonsertene, Nordic Voices, Ultima og Det Norske Kammerorkester, og arbeider for tiden med et bestillingsverk til Donaueschinger Musiktage i 2005. Han har ellers innehatt flere tillitsverv i norsk musikkliv, og har også virket aktivt som pedagog, skribent og musiker.

«Passage – Silence and Light Triptych» ble fremført av Cikada Ensemble under Maerzmusik i Berlin i 2003, og er også valgt ut som en av de norske kandidatene til den internasjonale komposisjonskonkurransen Gaudeamus, som arrangeres i Nederland i september. En nærmere beskrivelse av stykket, slik komponistkollega Trond Reinholdsen opplevde det på den tryske premieren, finner du på denne artikkel-lenken fra Ballade.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev