IMG_0463

Bryt lydmuren: et jubileum for ung lyd

Gjennom 10 år har tusenvis av barn og unge skapt sin egen samtidsmusikk i Bryt Lydmuren-prosjektene. I år feires det med både elektronisk og akustisk musikk, bestillingsverk, konkurranse og komposisjonsverksted.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Igjen er unge musikere fra Barratt Due viktige «lydbrytere». I de første Bryt Lydmuren-prosjektene var det Juniororkestret som urfremførte stykker av bl.a. Henrik Hellstenius og Nils Henrik Asheim. Nå er det de litt eldre Barratt Due-elevene i Kammerorkestret som lager sitt eget verk i et spennende Drivhusverksted med cellisten Anton Lukoszevieze fra London og komponisten PerM Lindborg. Den suksessrike svensk/norske komponisten som nå bor i Paris har i løpet av sommeren 2000 skrevet et nytt stykke til Kammerorkestret.

Elektroniske lydmurer

Bryt Lydmuren-konserten inneholder dessuten flere verdenspremierer: de tre prisvinnerne i årets store elektrolydkonkurranse får sine stykker fremført. I denne konkurransen oppfordres alle under 16 år til å lage sine egne datakomposisjoner med elektroniske og konkrete lyder. Har lydbildet forandret seg siden den store konkurransen i 1990 ? Den gang sendte alle inn lyd på kassetter – nå arbeider de fleste med lyd på PC, ikke minst med NoTAMs lydprogram «DSP». De tre prisvinnerne har også vært i NoTAMs elektronmusikkstudio der de har mikset og trikset med lydopptak fra Kammerorkestret. Resultatet av dette verkstedet får du også høre på Bryt Lydmuren.

Konserten finner sted i Lille Sal i Oslo Konserthus, søndag 15. oktober, klokken 13.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.