Dan Styffe

Britisk ros til Dan Styffes CD

Dan Styffes andre soloCD som ble utgitt på SIMAX i fjor høst, «Solo Double Bass Revisited», har fått rosende omtale både i fagbladet Double Bassist og i International Record Review, begge britiske medier. «…intelligently conceived, strikingly poetic and innately musical……», skriver Double Bassist. » ….this disc is a surprise and a delight.», mener International Record Review.

Kalender

Av Hild Borchgrevink

Styffes første CD het ”solo double bass”, og dermed fikk nummer to navnet ”solo double bass revisited”. Tittelen henspiller også på ett av verkene på CDen, Paul Ramsiers verk «Eusebius revisited (remembrances of Schumann)», som er en ganske mystisk programmatisk stilkopi av Schumann, for denne anledningen med Gonzalo Moreno med på klaver, i fem satser under påskudd av å nytolke Schumanns to motstridende pseudonymer som reflekterte hans todelte humør og personlighet, den utadvendte Florestan og den poetiske, følsomme Eusebius. Men det er absolutt ingen ting i veien med håndverket, og stykket er mye spilt, fortalte Styffe i forbindelse med CDutgivelsen.

I tillegg til Gonzalo Moreno er Dan Styffes kone Anne Hveding med på platen på fløyte, samt Øystein Birkeland på cello.
Repertoaret er Ramsiers verk, stykket «Roscobeck» som var noe av det siste Xenakis skrev før han døde, og bestillingsverk, henholdsvis av John Persen og Gisle Kverndokk. Bestillingsverkene er for fløyte og kontrabass.

Magasinet Double Bassist er altså svært fornøyd med dette programmet og framføringen av det. «…..both performers (Styffe and Anne Hveding) display an admirable affinity with the everchanging web of technical and musical activity. [They display a] chameleon-like facility of technique, style and understanding”, skriver anmelderen, og avslutter med å beskrive tolkningen som intelligent begrepet, slående poetisk og svært musikalsk.

International Record Review på sin side skriver at Styffe kommer med en elsket framføring, og synes instrumentet hans synger med en elegant og flytende lyrikk. Magasinet er også fulle av lovord om Anne Hveding, som de mener er fremragende og fremtrer i toppform.

Dan Styffe er alternerende solobassist i Oslo Filharmoniske orkester. Parallelt er han aktiv som solist og kammermusiker.
For tiden arbeider han med et bestillingsverk av komponisten Rune Rebne, som skal framføres på Ultima neste år. Henrik Hellstenius skriver også på en duo til Styffe for bass og slagverk.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev