Stokstad Jensen Trad. Band

Ny cafékonsert i Logen

Lørdag 6. april spiller Stokstad/Jensen Trad. Band på Gamle Logen i Oslo. Bandet har i hele førti år vært et av Norges fremste gla’jazz-orkestre.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Stokstad/Jensen Trad.Band ble dannet i 1962, og fyller således hele førti år i år. Orkesteret ble et begrep innen tradisjonell jazz på 60-, 70- og 80-tallet, og oppnådde stor popularitet og opptrådte på en rekke nasjonale- og internasjonale festivaler. De spilte bl.a. i Sverige, Danmark, Øst- og Vesttyskland, Nederland og Frankrike, og representerte norsk næringsliv på EXPO’84 i New Orleans, USA.

Bandet deltok også i en rekke TV- og radiosendinger, både i programmer med ren konsert- og underholdningsverdi, men dessuten i programmer med musikkpedagogisk sammenheng. Orkesteret spilte inn en syv LP-plater, vant Spellemannprisen i 1975, og var på Norsktoppen, til og med på første plass med Otto Nielsens «Du skal få en dag i mårå». Bandet lanserte begrepet «Gla’jazz» på syttitallet – et uttrykk som har blitt stående som et et synonym for bandets repertoar og friske fremførelse.

Dagens utgave av orkesteret ble gjenforent i 2000, og har siden bl.a. vært å høre på New Orleans Workshop Jazzklubb i Oslo, på Børsen i Drammen og på Lillestrøm jazzklubb. Bandet deltok på Oslo Jazzfestival 2000 med den amerikanske pianisten Ralph Sutton som gjestesolist- en konsert som ble overført i radio. De siste årene har orkesteret bl.a. spilt på Gleng i Sarpsborg, Modum Bad, Hokksund, Askim, URIJAZZ Tønsberg, Tradjazzweekend Stavanger, Slusejazz Ørje, Plankejazz Fredrikstad, Oslo Jazzfestival, Strilajazz og Swing’n’Sweet Jazzclub i Bergen, Dølajazz Lillehammer, Trondheim Jazzfestival, samt kirke og korpskonserter.

Bandets besetning er Tore Jensen(trompet), Bjørn Stokstad(klarinett), Kjell Haugen(trombone), Ivar Hagen(banjo), Svein Gusrud(bass) og Bjørn Krokfoss(trommer). Stokstad/Jensen Trad. Band har fortsatt høy aktivitet med konserter rundt om i landet og deltakelse på jazzfestivaler. Nå blir det en ny anledning til å stifte bekjentskap med dette tradisjonsrike orkesteret på cafekonsert i Gamle Logen.

Cafékonsertene i Gamle Logen er tre ting på en gang – opplevelser både for øyet, øret og magen. Musikk i et fantastisk vakkert rom med mulighet for å innta både mat og drikke. Konsertserien har de senere årene vært en ubetinget suksess, med fulle hus og god stemning, heter det i en pressemelding. Konserten tar til klokken 13.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev