Hilde Hefte

Hilde Hefte med Bill Evans i Logen

I kveld synger jazzsangerinnen Hilde Hefte musikk av jazzpianisten Bill Evans i Gamle Logen i Oslo i dag. Konserten holdes i forbindelse med lanseringen av Heftes nye CD, med sanger av nettopp Evans. Senere denne uken følger konserter i bl.a. Kristiansand og Drammen.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Jazzpianisten Bill Evans er særlig kjent for sine samarbeider med Miles Davis på slutten av femtitallet, men regnes også som en viktig figur ved å ha vært med på å innføre større improvisasjonasfrihet innen i jazzen på sekstitallet. Evans gikk til de evige jazzklubber i 1980, etter å ha inspirert viktige pianister som Herbie Hancock, Chick Corea og Keith Jarrett.

Det er denne historiske pianistens musikk som fyller Hilde Heftes nye CD «Playsong – the music of Bill Evans», utgitt på Hot Club Records. Og som skal fylle Gamle Logen i kveld.

Med seg i aften har Hefte den anerkjente jazzpianisten Egil Kapstad, som i følge sitt plateselskap i alle år har dyrket musikken til Bill Evans, men ikke våget å spille noe særlig av den. Kapstads tangenter understøttes av Bjørn Alterhaug (bass), Nisse Sandstrøm (t.sax), Jan Allan (trompet) og Eyvind Olsen (trommer).

Hilde Hefte kommer fra Kristiansand, er utdannet i klassisk klavér, spiller klarinett og sax, og har jobbet som skuespiller – blant annet ved Agder Teater i 20 år. Samarbeidet med Egil Kapstad er alt blitt rost av kritikerne, og denne miniturnéen i forbindelse med lanseringen av platen blir en unik sjanse til å møte dette prosjektet i levendelive. De første tonene i Den Gamle Logen klinger 19.30, og konserten vil vare rundt en time.

Videre skal Hilde Hefte gjøre følgende konserter denne uken:

Torsdag 11. oktober: konsert i Caledonien Hall, Kristiansand.
Fredag 12. oktober: konsert i Drammen Teater, Drammen.
Lørdag 13. oktober: jazzcafé på Hr. Nilsen, Oslo.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.