Hilde Hefte

Hilde Hefte med Bill Evans i Logen

I kveld synger jazzsangerinnen Hilde Hefte musikk av jazzpianisten Bill Evans i Gamle Logen i Oslo i dag. Konserten holdes i forbindelse med lanseringen av Heftes nye CD, med sanger av nettopp Evans. Senere denne uken følger konserter i bl.a. Kristiansand og Drammen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Jazzpianisten Bill Evans er særlig kjent for sine samarbeider med Miles Davis på slutten av femtitallet, men regnes også som en viktig figur ved å ha vært med på å innføre større improvisasjonasfrihet innen i jazzen på sekstitallet. Evans gikk til de evige jazzklubber i 1980, etter å ha inspirert viktige pianister som Herbie Hancock, Chick Corea og Keith Jarrett.

Det er denne historiske pianistens musikk som fyller Hilde Heftes nye CD «Playsong – the music of Bill Evans», utgitt på Hot Club Records. Og som skal fylle Gamle Logen i kveld.

Med seg i aften har Hefte den anerkjente jazzpianisten Egil Kapstad, som i følge sitt plateselskap i alle år har dyrket musikken til Bill Evans, men ikke våget å spille noe særlig av den. Kapstads tangenter understøttes av Bjørn Alterhaug (bass), Nisse Sandstrøm (t.sax), Jan Allan (trompet) og Eyvind Olsen (trommer).

Hilde Hefte kommer fra Kristiansand, er utdannet i klassisk klavér, spiller klarinett og sax, og har jobbet som skuespiller – blant annet ved Agder Teater i 20 år. Samarbeidet med Egil Kapstad er alt blitt rost av kritikerne, og denne miniturnéen i forbindelse med lanseringen av platen blir en unik sjanse til å møte dette prosjektet i levendelive. De første tonene i Den Gamle Logen klinger 19.30, og konserten vil vare rundt en time.

Videre skal Hilde Hefte gjøre følgende konserter denne uken:

Torsdag 11. oktober: konsert i Caledonien Hall, Kristiansand.
Fredag 12. oktober: konsert i Drammen Teater, Drammen.
Lørdag 13. oktober: jazzcafé på Hr. Nilsen, Oslo.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev