Jazznytt #1 2002

Nytt nummer av Jazznytt

Årets første Jazznytt er ute. Norges ledende jazztidsskrift kan blant annet by på kåring av årets fem beste jazzplater, matoppskrifter fra New Orleans og blindebukk med gitaristen Jacob Young.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er i det hele tatt en imponerende variert meny avtroppende redaktør Torstein Ellingsen serverer i sitt avskjedsnummer. Bladet inneholder bl.a. intervjuer med den Norgesaktuelle sangerinnen Dee Dee Bridgewater, bassguru Ingebrigt Håker Flaten, 50-års jubilantene i Big Chief Jazzband, trommeslager Adam Nussbaum og frijazzer Ken Vandermark, mens musikkjournalist Carl Petter Opsahl har laget et historisk portrett av den kvinnelige jazzpersonligheten Mary Lou Williams. Kjell Karlsen og hans konserrtserie «Jazzakademiet» omtales, Øyvind Larsen velger sine favoritter, og Vidar Kenneth Johansen forteller om krysningspunkter mellom vin og jazz. «Crooner»-begrepet drøftes med sangerne Kåre Conradi og Ingar Kristiansen, det er fokus på Glenghuset og jazz i Sarpsborg, og 20 nye, norske jazzplater anmeldes.

På sitt beste er årets første utgave av Jazznytt langt på vei like variert og spennende som det norsk jazz i seg selv er. Dermed forlater Thostein Ellingsen ikke bare norsk jazz’ trykk-flaggskip med flagget til tops – han legger listen svært så høyt for nestemann som skal stå ved roret. Om prisen på 75 kroner kan synes noe stiv, er de 52 sidene likevel proppet med stoff og innfallsvinkler som bør tiltale alle som har den minste interesse for norsk jazz. Og designen ved Espen Liland er en liten lekkerbisken i norsk bladflora.

Jazznytt har eksistert i over 40 år, og kommer på trykk fire ganger i året. Og det har Norsk Jazzforum heldigvis tenkt å fortsette med, etter at det i høst gikk stygge rykter om at bladet kanskje måtte gå inn.

Det ble for øvrig den utflyttede Kristiansandssangerinnen Hilde Hefte og hennes samling med Bill Evans-materiale, «Playsong», som stakk av gårde med hedersbetegnelsen Året Norske jazzplate 2001. Det er Jazzforums lesere som har sendt inn stemmer på i alt 43 av rundt hundre norske utgivelser fra fjoråret, der Spellemannvinnere Urban Connection og Spellemannnominerte Arve Henriksen kom på plassene bak Hefte.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev