Ytre Suløens Jass-ensemble, 2003

30 år med Ytre Suløens Jass-ensemble

Det blir festaften med gjesteartister og kreolsk mat i Gamle Logen, når Ytre Suløens Jass-ensemble skal feire sitt tredeårs-jubileum med hele to konserter. Begivenhetene finner sted fredag 12. og lørdag 13. september. Ytre Suløens Jass-ensemble ble startet i 1973 i bygden Langevåg på Sunnmøre. Bandet er kjent fra en rekke TV-opptredener, festivaljobber og kirkekonserter, samt fra tidligere cafèkonserter i Gamle Logen.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ytre Suløens Jass-ensemble har blitt store publikumsfavoritter i Gamle Logen, og trekker alltid fulle hus. De feirer nå altså sitt 30 års jubileum med to konserter i Gamle Logen – en begivenhet verdt å få med seg. Arrangørene lover at festkonserten skal krydres med gjesteartister og kreolsk mat.

— Først inviterer vi til en stor jubileumsmarkering i form av en festbankett på fredag kveld, hvor vi i tillegg til en rikholdig og variert musikalsk meny også vil servere tradisjonell New Orleansk mat inkludert i billettprisen, heter det i en presemelding Ballade har mottatt. – På lørdag blir det dessuten jubileums-kafèkonsert kl. 13.

Gamle Logen forteller videre at Ytre Suløens Jass-ensemble ble startet i 1973 i bygda Langevåg på Sunnmøre. Mange vil nok huske Ytre Suløen best fra samarbeidet med koret SKRUK, der konserter ble holdt i sprengfulle kirker landet over. Ytre Suløen fremstår i dag som en av våre mest tradisjonsrike jazzgrupper og er fast innslag både på Moldejazz og på Oslo Jazzfestival. I de tredve årene som har gått siden starten, har bandet hatt store utskiftninger i besetningen. Brødrene Helge og Jarle Førde, Stein Erik Tafjord og Runar Tafjord, nå best kjent fra gruppen Brazz Brothers, har vært sentrale i Ytre Suløen Jass-ensemble.

Ytre Suløen inviterer også med seg gjester til sin jubileumsfeiring i Gamle Logen, deriblant «grand marshall» og trommeslager Lionel Batiste Grand Marshal. Han betegnes som en 73 år gammel, levende legende i New Orleans, og er fortsatt i full aktivitet. Da Ytre Suløen i 1976 som første norske band var invitert Til New Orleans Jazz and Heritage Festival, og bl.a. fikk bli med i en jazzbegravelse,var det Lionel Batiste som var Grand Marshal, eller Tamburmajor som vi kaller det her.De møttes igjen i 2000, og har siden vært sammen i New Orleans og Molde mange ganger. Han er dessuten med som sanger på Ytre Suløens nyeste CD «Way Down Yonder In New Orleans».

En annen celeber gjest under fredagens konsert er Tricia Boutté, som ble født i New Orleans og er niese til den verdenskjente jazzvokalisten Lillian Boutté. Som de fleste andre vokalister i New Orleans, startet Tricia sin karriere i kor. Etter noen år begynte hun på New Orleans Center for Creative Arts, hvor hun fikk pianoundervisning av Ellis Marsalis, men det er først og fremst som vokalist hun har gjort seg bemerket i jazzens fødeby. Hun startet sitt eget reggaeband, Cool Riddims & Sista Teedy, i 1995 og fikk platekontrakt med selveste Allan Toussaints plateselskap, NYNO Records, i 1997. Med dette bandet har hun vunnet utallige musikkpriser i musikkmagasinet Off Beat i New Orleans. I 1998 vant hun Gambit Weekly´s The Big Easy Award som beste kvinnelige vokalist i konkurransen, heter det avslutningsvis i pressemeldingen fra Gamle Logen.

Fredagens festaften tar til 12. september, klokken 20, mens dørene åpnes en time før. Dagen etter begynner cafékonserten klokken 13 – også da med innslipp en time tidligere.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev