Jan Beitohaugen Granli

Folkemusikkpøbb med storkanoner frå Valdres

Fredag den 25. februar er det klart for årets første folkemusikkpøbb i Tromsø. Trekløveret Gina Ingeborg Hagen (hardingfele, dans), Stian Johan Roland (kveding) og Jan Beitohaugen Granli (hardingfele) vil stå for en musikalsk opplevelse av de sjeldne, lover Sigrunn Haugli på vegne av arrangørene.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Trass sin unge alder betegnes alle tre som svært så fremadstormende talenter i sin sjanger.

— Stian Johan Roland og Gina Ingeborg Hagen er et av Noregs desidert beste dansepar, og tolker springaren fra Valdres med fart og trøkk. Jan Beitohaugen Granli er en av Norges største feletalenter, uansett sjanger. Han har et driv og en genialitet i musikken som få gjør etter han, og har blant annet vært nominert til spellemannsprisen for plata ”Lite nemnar”, heter det i pressemeldingen fra Tromsø Folkemusikkpøbb.

Videoen til ”Kristoffervrengja” vant Zoomin –prisen for beste musikkvideo. Beitohaugen Granli har i tillegg toppet listene på landskappleiken og fått kongepokal.

— Disse tre topputøverne vil gi oss en saftig smakebit på de intense, suggerende rytmene frå Valdres gjennom heftige hardingfelespill, lekende vokalmusikk – og kanskje litt mystisk dans?! Og tro om det ikke blir en historie eller to i tillegg, reklamerer Sigrunn Haugli i Tromsø Folkemusikkpøbb. Hun anbefaler også folk om å ta med «instrument og rockefot», for etter konserten blir det både jamming og dans.

Folkemusikkpøbben i Tromsø er over ett år gammel, og skal ha blitt en eksotisk og spennende møteplass for folk i Tromsø. Pøbben arrangeres siste fredag i hver måned – og kommer til å fortsette med flere heftige konserter utover våren, sier Haugli.

Pøbben er som før på Teaterkafeen, dørene åpner kl 21.00 og inngangsbilletten er kr 100,-

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev