Anne Hytta

Laget for Folkemusikk inviterer til Oslokappleik

Kappleik er den vanlige konkurranseformen innen norsk folkemusikk. Det tevles i de tradisjonelle klassene for spel, dans og vokal folkemusikk. Den årlige Oslokappleiken avholdes som vanlig i slutten av oktober i regi av Laget for Folkemusikk, som innkaller til vennlig kappestrid lørdag 23. oktober i Storsalen i Nordahl Bruns gate.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Oslokappleiken er lokalkappleiken for Oslo, men det møter opp deltakere fra hele østlandsområdet, forteler kappleiksgeneral Nils Øyvind Bergset. – Kappleiken er delt i to: Med konkurranse på dagtid og sosialt samvær på kveldstid.

Kappleik er den vanlige konkurranseformen innen norsk folkemusikk. Det tevles i de tradisjonelle klassene for spel, dans og vokal folkemusikk. Oslokappleiken har også tevling i bygdedans, durspel og en egen åpen klasse for den som ønsker å eksperimentere. Det settes opp gjeve vandrepremier i de ulike klassene. Disse må vinnes tre ganger for å få dem til odel og eie.

Huldraleiken vil som vanlig åpne kappleiken med en liten konsert. Dommere i år er Veslemøy Nordseth Bjerke, Joar Hovda og Anne Røine i dans og Gunn Gausemel, Eli Storbekken og Thomas Nilssen i spel. I Nordahl Brunsgate kan du få kjøpt vafler, pølser, rundstykker, kaker, brus, kaffe og te.

Kappleiksfesten er den store sosiale arenaen med spel, dans og premieutdeling fra kappleiken. Du kan i år få høre dansespel med blant andre Anne Hytta, spelemannslaget Flatlusa, Jan Beitohaugen Granli (årets kongepokalvinner fra Landskappleieken), Terje Rusten/Terje Stensgård, Elisabet Eikås/Britt Pernille Frøholm og Lene Furuli/Helle Jansen.

Selve kappleiken tar til i Storsalen i Nordahl Bruns gate 22 klokken 11 lørdag, mens Kappleikfesten holdes på Sagene Festivitetshus i Holstsgt. 4 på Torshov. Denne delen av arangementet tar til klokken 20.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev