Bruvoll/Halvorsen, 2003

Melankolsk folkemusikkduo på Fabrikken

Førstkommende onsdag presenterer folkemusikkserien OsloFOLK duoen Bruvoll/Halvorsen på Fabrikken. Tore Bruvoll og Jon Anders Halvorsen møttes på Vinterkappleik i Rauland i 2000. De stod på scenen sammen første gang Telemarksfestivalens åpningskonsert, med eget materiale og som deltakere i bestillingsverket «Kvedar». Den følgende høsten holdt de sin skikkelige debut på viseklubben Josefine i Oslo. Karene blander melankolske middelalderballader, tullete slåttestev og vakre kjærlighetsviser.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

På nyåret 2001 reiste guttene til Røros på den årlige «Norrsken» festivalen. Det førte til spillejobber for NRK i Tyskland og engasjementer på flere folkemusikkfestivaler i Norge.

«…Inger`s hevn is a song I have fallen in love with….» har BBC3s Fiona Talkington visstnok sagt etter en konsert.

Tore Bruvoll er gitarist fra Tromsø. I tillegg til norsk og internasjonal tradisjonsmusikk er han inspirert av sørstatsblues. Jon Anders Halvorsen regnes som en av de beste yngre kvederne, han vant Landskappleiken i 2002.

Duoen har vært på turne i Tyskland to ganger, og har hatt konserter i Danmark, Nederland, USA og Skottland. Fabrikken-konserten er en del av en ukes turné i Norge i regi av Den norske folkemusikkscena.

Bruvoll har bluesbakgrunn fra Tromsø. Etter musikklinje flyttet han til Rauland for å studere den norske folkemusikken. Sammen med Ragnhild Furebotten dannet han gruppa Draugtøva. Han har også arrangert CDen til den færøyske visesangeren Jogvan Andrias og har samarbeidet med sangeren Sondre Bratland.

Jon Anders Halvorsen vokste opp i Lunde i Telemark, og blei i slutten av tenårene veldig interessert i folkesang. I Telemark er det ikke langt til nærmeste kvedelærer. Halvorsens var Arnfinn Staurheim, som blant annet gjorde inntrykk med en høyst personlig tolkning av ”Pål sine høner” på russisk med gitarkomp, ifølge pressemeldingen.

Etter en tid kom Halvorsen i kontakt med Olav Haugen, en pensjonert industriarbeider som lærte ham gamle telemarksviser. I mellomtida hadde han flyttet til Oslo for å studere medisin. I Telelaget ble han kjent med Øyonn Groven Myhren, som har vært oppmuntrer og samarbeidspartner gjennom en årrekke.

I Telemark har han blant annet lært av 90-åringen Tarjei Auversækre, Olav Stuverud, Anlaug Langset Aslak Høgetveit og Hagny Huso. Deretter ble det 2 år på Kvedarskulen på Voss med Agnes Buen Garnås og Halvor Håkanes som hovedlærere, den tidligere nevnte seieren i Landskappleiken i 2002 og plateutgivelser med Dvergmål i 1996 og 2004.

Bruvoll og Halvorsen har gitt ut platen «Nattsang», og onsdag kan du altså høre dem på Fabrikken i Oslo.på hverandre

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev