Majorstuen Spelemannslag (Anne Lise Flavik / Fotofabriken).

Kalottspel i Målselv satser friskt

Kalottspel går av stabelen denne uka, med folkemusikkurs for unger, ungdomssatsing med deltakere fra hele Barentsregionen, og dobbelt så mange konserter som tidligere. Kalottspel for unger ser ut til å bli en suksess, mens den største kursdelen i år er BarentsUngdom, som samler unge folkemusikere og -dansere fra hele Barentsregionen til fem dagers kreativt samvære i Målselv. Festivalen skal heretter arrangeres på årlig basis.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kalottspel i Målselv har lang historie til festival å være, og det hele startet så tidlig som i 1970 med ivrige ildsjæler i folkemusikkmiljøet. Fra 1984 har Kalottspel vært arrangert fast hvert andre år, og dette jubileet markeres med flere kursdeltakere og flere konserter enn noen gang før. Og som om ikke det er nok; fra i år blir Kalottspel en årlig festival.

Det er to nye elementer i årets kursprogram. Kalottspel for unger ser ut til å bli en suksess med over 20 påmeldte. Den største kursdelen i år er BarentsUngdom, og samler unge folkemusikere og -dansere fra hele Barentsregionen til fem dagers kreativt samvære i Målselv. Samlinga skal munne ut i ei forestilling som vises på Fossmotunet søndag. De tradisjonelle kursene på ulike instrumenter og dans har mindre oppsluttning enn tidligere, men det er likevel rundt 20 deltakere på vokal- og felekursene.

Antallet konserter er i år dobblet fra tidligere Kalottspel, og flere nye arenaer tas i bruk. Onsdag 4. august går den første konserten med Tromsøgruppa The Poetic Art Group på Olsborg Gjestestue. Denne trioen bestående av Malvin Skulbru, Pål Torstensen og Knut H. Johannessen pressenterer eget materiale i ord og toner i konserten «ROMM». Torsdag er det konsert i fjellet bak Rundhaug sentrum med vokalgruppa MunTra fra Umeå, etterfulgt av Folkemusikkpøbb på Rundhaug Gjestegård. Fredag er det konsert med nordkalottbandet Tre Folk i Norr, som er sammensatt av musikere fra Norge, Sverige og Finland. Tradisjonen tro er det dansefest til akustisk musikk på Bondeheimen , Nordmo fredag kveld

Lørdag er det to konserter i Bakkehaug Samfunnshus med mange aktører fra fjern og nær. Her kommer sjela til Kalottspel til syne, når både amatører og profesjonelle artister settes sammen til helhetlige konserter. Årets trekkplaster i den første konserten lørdag er duoen Bruvoll/Halvorsen, med Tromsøværingen Tore Bruvoll på gitar og telemarkingen Jon Anders Halvorsen på vokal. I den andre konserten får vi møte vinnerne av Spellemannsprisen 2003, Majorstuen, som av mange er karakterisert som en av de største vitamininnsprøytningene i norsk folkemusikk.

Kalottspel har i år flere nye tilbud på programmet. Fredag og lørdag kan man se filmen «Jakten på Urtonen» i fjellet på Rundhaug, der Øistein Hanssen vil være med å introdusere filmen. Fredag kan man også få med seg et CD-slepp på Gjestegården, der Ragnhild Furebotten pressenterer en ny arkiv-cd med Susendalspelemannen Hans Haugen. Søndag formiddag blir det kokt kaffe ved nasjonalfossen, før turen går til Fossmotunet og forestillinga BarentsUngdom.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev