Veslemøy Solberg 2

Støtte til Veslemøy Solberg

Veslemøy Solberg i Nordicae har fått mye støtte for sitt forslag om å opprette en ny og mer effektiv søkebase for norsk musikk. Her stiller også May Britt Haug i Musico seg bak forslaget, samtidig som hun oppfordrer Phonofile om å komme på banen med noen tanker. – Det er problematisk at forbrukeren som følger med i mediene ikke får tak i det de har hørt om i avisen eller på tv. Og det gjør ikke ting enklere at butikkene ikke klarer å henge med i rekken av utgivelser, skriver hun.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av May Britt Haug, Musico

Jeg stiller meg helt og holdent bak Veslemøy Solbergs tanker om en søkebase for norsk musikk. Jeg synes det er gledelig at de store aktørene stiller seg positive.

Det er problematisk at forbrukeren som følger med i mediene ikke får tak i det de har hørt om i avisen eller på tv. Og det gjør ikke ting noe enklere at butikkene ikke klarer å henge med i rekken av utgivelser, selv om man bruker FaroJournalen flittig.

En database liggende på nett, samt tilgjengelig i alle musikkbutikker kan gi rom for at forbruker kan søke opp det de er interessert i, og butikkene (de ansatte) må benytte basen for å informere seg selv. Man skal ikke gå i en musikkbutikk å få til svar; Nei, jeg vet ikke, jeg.

Min nyeste CD hvor norske aritster tolker Henrik Wergeland har fått mye redaksjonel dekning. Man kan ikke ha unngått å legge merke til den! Distributøren (Bare bra musikk) har solgt den inn, men ennå får ikke den vanlige forbruker tak i den, selv om butikken faktisk har kjøpt den, fordi de ansatte vet ingenting.

Dette bekrefter at en søkebase er et godt verktøy for å orientere seg om hva som skjer, enten man er på den ene eller andre siden av disken.

Jeg oppfordrer Phonofile til å komme med noen tanker!

De har jo bygget opp en stor database som det må kunne gå an å utvikle til dette formål.

Vennlig hilsen
May Britt Haug

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev