Daniel Ramberg Foto: Foto: Caroline Lytskjold

NRK P3 legger ned Ruben

Musikksjef Daniel Ramberg bekrefter nedleggelse av musikkprogrammet.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Fredag ettermiddag ble et rykte om at NRK P3 legger ned programmet «Ruben»; P3s musikalske flaggskip delt i en lukket Facebookgruppe for musikkbransjen.

Lørdag ettermiddag bekrefter musikksjef Daniel Ramberg i P3 at det er hold i ryktene. I en epost til Ballade skriver han:

– Det stemmer at radioprogrammet «Ruben» blir tatt av P3 om et par uker. Det kommer til å være et opplegg rundt det, men hva det er skal «Ruben»-redaksjonen få slippe selv.

Ramberg skriver videre at redaksjonen «den siste tiden har jobbet med å utvikle andre måter å drive musikkjournalistikk på i P3, fordi vi har lyst til å bli enda bedre på sånt innhold andre steder.»

Hvilke formater NRK P3s nye musikkjournalistikk vil ha, på hvilke plattformer er imidlertid ikke klart. Men Ramberg forsikrer at kompetansen i redaksjonen fortsatt vil brukes.

– P3 kommer fortsatt til å spille den nye og litt smalere musikken som har fått plass i «Ruben» på kveldene. Så når vi forhåpentligvis enda flere 16-åringer med «Ruben»-lignende innhold når vi styrker satsningen på andre plattformer enn radio, skriver Ramberg.

Programmet «Ruben» har siden oppstart i 2014 blitt ledet av Ruben Gran. Det har hatt sendetid mandag til torsdag fra klokka 1900-2100.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev