Daniel Ramberg Foto: Foto: Caroline Lytskjold

NRK P3 legger ned Ruben

Musikksjef Daniel Ramberg bekrefter nedleggelse av musikkprogrammet.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Fredag ettermiddag ble et rykte om at NRK P3 legger ned programmet «Ruben»; P3s musikalske flaggskip delt i en lukket Facebookgruppe for musikkbransjen.

Lørdag ettermiddag bekrefter musikksjef Daniel Ramberg i P3 at det er hold i ryktene. I en epost til Ballade skriver han:

– Det stemmer at radioprogrammet «Ruben» blir tatt av P3 om et par uker. Det kommer til å være et opplegg rundt det, men hva det er skal «Ruben»-redaksjonen få slippe selv.

Ramberg skriver videre at redaksjonen «den siste tiden har jobbet med å utvikle andre måter å drive musikkjournalistikk på i P3, fordi vi har lyst til å bli enda bedre på sånt innhold andre steder.»

Hvilke formater NRK P3s nye musikkjournalistikk vil ha, på hvilke plattformer er imidlertid ikke klart. Men Ramberg forsikrer at kompetansen i redaksjonen fortsatt vil brukes.

– P3 kommer fortsatt til å spille den nye og litt smalere musikken som har fått plass i «Ruben» på kveldene. Så når vi forhåpentligvis enda flere 16-åringer med «Ruben»-lignende innhold når vi styrker satsningen på andre plattformer enn radio, skriver Ramberg.

Programmet «Ruben» har siden oppstart i 2014 blitt ledet av Ruben Gran. Det har hatt sendetid mandag til torsdag fra klokka 1900-2100.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev