Jacob Young på Herr Nilsen, OJF 50 år 2003

Musikkinformasjonssenteret lanserer artisthjelp

MIC tilbyr nå nettbasert hjelp for artister. Her vil man kunne finne svar på ofte spurte spørsmål om alt fra platekontrakter, rettigheter, organisasjoner, søknader, stipender, internett og sampling av musikk, til beskrivelse av ord og uttrykk i bransjen. Systemet gir også brukerne oversikt over hvem som kan og bør kontaktes for å få ytterligere informasjon om valgte emner.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

En vil finne utdypende artikler hentet fra ballade.no som f.eks. «Hvordan få plateselskapet interessert i musikken du lager?» og «Hva er en manager, og vil en manager hjelpe din karriere?». Alle de over 200 spørsmål og svar som nå er lagt ut er behørlig lenket opp mot MICs omfattende bransjeregister.

— Vi håper at tjenesten kan være til nytte for unge musikere og komponister i etableringsfasen, men tror også at mer garvede artister og musikkbyråkrater har ett og annet å hente, sier prosjektansvarlig Aslak Oppebøen.

Innholdet er basert på NOPA – Norsk Forening for komponister og tekstforfattere – sin populære deltamusikk.no, som har vært ute av drift en tid.

— Det er på høy tid at et slikt tilbud nå blir reetablert. Vi har hatt mange henvendelser fra tidligere brukere som savner et sted hvor de kan orientere seg i jungelen, sier Jacob Young i NOPA, tidligere ansvarlig for deltamusikk.no.

Tjenesten er delt opp i følgende kategorier:

* Booking – Hjelp i jungelen – Hva gjør en A&R/manager/produsent – IInternett – Introduksjon – Kontrakter – Musikkforlag og forlagskontrakter – Ord og uttrykk – Organisasjoner – Plateselskap og platekontrakter – Rettigheter og tillatelser – Sampling av musikk – Søknader og stipendordninger – Tariffer – Utlandet – Økonomi

Som et eksempel på de svarene du kan finne under de forskjellige kategoriene, bringer vi her videre et av delsvarene under kategoerien Internett:

Er musikken din beskyttet når den er lagt ut på nettet?

Ja, det er for lengst slått fast at opphavsretten gjelder på internett. Det at opphavsretten gjelder er imidlertid ikke noen garanti for at den respekteres, og digital informasjon (inklusiv musikkverk) på internett er generelt svært sårbar for kopiering og misbruk. Tenk derfor grundig gjennom hva du gjør før du legger ut musikken din eller lar andre gjøre det. Pass på at du har med seriøse aktører å gjøre, og les kontraktsbetingelser nøye før du overlater musikken din til nettbaserte musikktjenester. Bruk heller ikke kopierbare filformater på eventuelle låter du legger for lytting på hjemmesiden din med mindre du vil at verkene skal komme ut i fritt omløp. Du kan få svar på mange spørsmål hos TONO.

Adressen er www.mic.no/faq (eller klikk på ‘Artisthjelp’ i toppmenyen).

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev