Hysj!Hysj!-logo

Hysj Hysj i skifteretten

Norges største musikkjede Hysj Hysj, med 41 butikker i Norge, er konkurs. Hysj Hysj har hatt en omsetning på rundt 350 millioner kroner, men har likevel slitt med røde tall i regnskapsbøkene. Styret i platekjeden ga i går kveld opp forsøkene på å komme opp med en redningsplan for selskapet. Inntrykket av 2002 som et «annus horibilis» for den norske platebransjen forsterkes dermed ytterligere.

Kalender

Krantz // La bohème

01/12/2021 Kl. 19.30

Oslo

Operapub på Røverstaden

01/12/2021 Kl. 19:00

Oslo

Hysj-hysj! hadde i 2000 en omsetning på drøyt 349 millioner kroner, men resultatet før skatt var likevel ikke bedre enn 2,3 millioner i minus. I tillegg til sine 41 butikker fra Mosjøen til Kristiansand, hadde kjeden også to utsalgssteder i Stockholm, og drev dessuten både postordre og nettsalg i samarbeid med det innfusjonerte selskapet Compact Huset.

Det ble for et par uker siden kjent at selskapet hadde store likviditetsproblemer, og blmat annet ikke lenger fikk bestille viktige titler via distribusjonskanalen ENS, som eies av Universal, EMI og Sony. I går ble det altså klart at en konkurs var uunngåelig.

— Vi har vært innom mange muligheter, men ikke klart å få til noe. Dermed går vi til skifteretten tirsdag morgen, uttalte styreformann Rolf Erik Lie i Hysj Hysj AS til Dagens Næringslivs nettutgave. I avisens papirutgave formulerer han seg slik: – At selskapet har vært i betydelige økonomiske vanskeligheter den siste tiden, er ingen hemmelighet.

Ifølge Lie blir det opp til bobestyrer å avgjøre Hysj Hysj-filialenes videre skjebne. 13 av utsalgene drives ifølge Dagens Nærligsliv på såkalt franchise-vis, som selvstendige selskaper. Flere av disse franchise-selskapene har alt bevegd seg ut av samarbeidet med Hysj Hysj AS. En aktuell samarbeidspartner for disse synes å være Musikkverket i Moss, som med sine 30 franchise-butikker nå seiler opp som Norges desidert største platekjede.

Musikkverkets styreleder Torstein Syvertsen sier i formiddag til Ballade at de i begynnelsen av august får tre nye butikker med i kjeden.

— Det er franchise-tagere som har meldt seg ut av Hysj! Hysj!-kjeden og kommer til oss, sier han. Hvor de tre nye butikkene er basert ønsker ikke Syvertsen å offentliggjøre ennå, men han bekrefter at en av dem er i hovedstaden.

— At Hysj! Hysj! forsvinner vil ikke endre våre forutsetninger i de lokale markedene. De vil kanskje drive videre der butikkene deres er drivverdige. Det er overhodet ikke sikkert at Hysj! Hysj! opphører å eksistere, sier han.

Platekompaniet er i følge Dagens Næringsliv den eneste selveiende norske musikkjeden som går med overskudd. I 2000 var dette overskuddet på 12,7 millioner før skatt. I samme år hadde selskapet hele 204 millioner i omsetning, fordelt på færre enn ti butikker. Deres tiende butikk åpner for øvrig på Strømmen i dag.

Konkursen til Hysj Hysj blir av kommentatorer forklart med svak styring, men også den generelle nedgangen i salget av plater, der markedet har gått ned med rundt seks prosent så langt i år. Flere konkurrenter på kjedemarkedet skal være interesert i å overta de mest lukrative enkeltbutikkene, men Free Record Shop benekter overfor Dagens Næringsliv ryktene om at de har ønsket å overta hele Hysj Hysj-kjeden. De største eierne i Hysj Hysj har vært Tom Bergesen gjennom Gluteus Medius, Narvesen via Reitan-grupppen, samt markedssjef Rolf Kjos-Hanssen og Are Johan Pedersen via selskapet Gia Invest.

Både plateselskaper og distributører merker nok denne konkursen i en ellers vanskelig periode, men er lite villige til å fortelle om eventuelle tap i kjøvannet av Hysj Hysj-ledelsens tunge vandring til skifteretten.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this