Hysj!Hysj!-logo

Musikkjeden Hysj! Hysj! med likviditetsproblemer

Musikkjeden Hysj!Hysj! har store likviditetsproblemer. Kjeden er foreløpig nektet å handle mer varer hos distribusjonskanalen ENS, som er eid av Universal, EMI og Sony. Dette fører til at Hysj!Hysj! ikke har kunnet ta inn viktige storselgere som Eminem, Ronan Keating eller Moby de siste ukene. Flere plateselskaper bekrefter ovenfor Faro Journalen at de er klar over at Hysj!Hysj er i alvorlige problemer, men Hysj!Hysj!-ledelsen vil ikke svare på konkrete spørsmål vedrørende likviditetsproblemene, skriver Farojournalen i sitt kommende nummer.

Kalender

I vår har det kommet frem at musikkkjeden Platekompaniet har skaffet seg en fjerdedels andel av det norske platemarkedet gjennom tett samarbeid med de multinasjonale plateselskapene og gode innkjøpsavtaler som både de andre platekjedene og spesialist-butikkene har hatt problemer med å matche. Nå får vi de første konkrete resultatene av dette.

Det er den tidligere svært så mektige og markante aktøren Hysj! Hysj! som ikke lenger kan stille opp i kampen mot den nye norske storkapitalen i form av gründeren Platekompaniet. Eventuelt kan man kanskje si at selskapet ikke har klart å holde tritt med dagens musikkkjøperes krav. Distributører har derfor den siste tiden vært nødt til å forholde seg direkte til franchise-butikkene den siste tiden.

— Det jeg kan si er at Hysj!Hysj! har en del utfordringer om dagen. Det er en kjent sak at bransjen har likviditetsproblemer om dagen, og april/mai er kjent som vanskelige måneder. Hele selskapet jobber nå med en del løsninger, og vi prioriterer å finne disse løsningene fremfor å gi statusrapporter, uttaler markedssjef Rolf Kjos-Hansen fra Hysj1 Hysj! til Faro Journalen.

Med dette er det fare for en rekke nye oppsigelser i platebransjen, og utradering av en av de fire store platekjedene. Hysj!Hysj! har i følge administrasjonen i Oslo 37 butikker, hvorav 13 butikker er tilknyttet via franchise-ordning. Dermed ser det ut til at Platekompaniets mye omtalte «monopol-situasjon» styrkes ytterligere. Fra før er det kjent at Akers Mic også har hatt problemer.

Farojournalens redaktør Asbjørn Slettemark bringer frem opplysninger om vareleveransestopp fra flere av landets største grossiter og plateleverandører, deriblant ENS. I tillegg bekreftes det fra Playground og Universals hold at kjeden ikke har bestillt denne ukens storselgere; Moby, Eminem, Van Morrison og Ronan Keating.

Folk er tilbakeholdne med hensyn til hva som blir konsekvensene av likviditetsproblemene til Hysj Hysj!. Det er likevel klart at store aktører i bransjen vil gi firmaet muligheten til å komme tilbake på banen.

— Det går mye rykter om Hysj!Hysj! nå, men man kan ikke forholde seg til det. Man må besinne seg, se hva Hysj!Hysj! har betydd for platebransjen, og gi dem litt tid til å la det ordne seg, kommenterer Sony Music salgssjef Geir Lian.

Hos ENS i Sverige vil ikke Jonas Källqvist, som er ansvarlig for blant annet faktura- og kredittdelen, kommentere Hysj!Hysj!-dramaet.

— For å bruke en klisje, jeg har ingen kommentar. Forretningsforhold til våre kunder uttaler vi oss ikke om. Det må du nesten snakke med Hysj!Hysj! om., sier Källqvist til Farojournalen.

Faro Journalen kommer tilbake med utfyllende intervjuer i den nye utgaven av Faro Journalen, som er ute i slutten av uke 22. Foreløpig kan du lese mer her

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this