Minor Majority, 2004

Øyafestivalen ekspanderer

Øyafestivalen arrangeres først fra 11. til 14. august 2004, men er allerede i ferd med å presentere et meget solid program. Nå er i alt femten band offentliggjort, der norske Minor Majority, Jim Stärk, Span og The National Bank er blant de siste tilvekstene. I år er festivalen dessuten utvidet til tre dager, samtidig som klubbdagen kan bli enda større. – Norske kvalitetsutgivelser kommer som perler på en snor, og vi vet at det er mye, mye mer i vente. Dermed er det bare å glede seg til en fenomenal langhelg i august, sier daglig leder Stein Blomseth.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Øyafestivalen ble første gang arrangert på Kalvøya i 1999, og flyttet to år senere inn til Middelalderparken midt i gamle Oslo. Siden har festivalen vokst med stormskritt, og blitt et av de fremste utstillingsvinduene for norsk populærmusikk. I 2003 samlet Øyafestivalen rundt 20 000 besøkende i Middelalderparken fredag og lørdag, i tillegg til at nærmere 3 500 publikummere så et hopetall av norske artister under klubbdagen torsdag,

— Øyafestivalen har vært svært aktive på bookingfronten helt siden fjorårets festival tok slutt, ikke minst grunnet det ustoppelige tilsiget av nye, norske høydepunkt, sier daglig leder og fungerende pressetalsmann Stein Blomseth. – Vi har tidligere offentliggjort ti norske band, og føyer nå til fem nye artister, hvorav én er amerikansk. Det dreier seg om norske Minor Majority, Jim Stärk, Span, The National Bank og Bobby Cohn & The Glass Gypsies.

Fra før av er følgende norske band og artister allerede klare for festivalen i august: Savoy, Sondre Lerche, Pleasure, Ralph Myerz & The Jack Herren band, Johndoe, Julian Berntzen, Silver, Bonk, Frode Fivel og Kim Hiorthøy.

— Det er bare å slå fast at vi sjelden har hatt en like sterk januarmåned som den man nettopp har vært i gjennom, mener Blomseth. – Norske kvalitetsutgivelser har kommet som perler på en snor, og vi vet at det er mye, mye mer i vente. Dermed er det bare å glede seg til en fenomenal langhelg i august.

Øyafestivalen vil i år gå over tre dager i Middelalderparken: torsdag, fredag og lørdag. Dette innebærer at klubbdagen vil bli flyttet til onsdag 11. august, og antagelig også vokse seg enda litt større enn i fjor.

— I fjor arrangerte vi på femten klubber – i år går vi kanskje opp mot tyve. På den måten vil vi sette enda mer preg på byen. Profilen vår blir ellers mye som før, men vi prøver å få med oss litt fra de fleste genrene. I år ser det for eksempel ut til at det kan bli en del elektronika.

Siden sist har Øyafestivalens største konkurrent, Quartfestivalen, vært i hardt vær, og opplevd mye negatibv omtale i riksmedia: Har dette fokuset på økonomiske og administrative forhold påvirket forberedelsene til årets Øyafestival?

— Ikke egentlig, sier Blomseth. – Vi er et aksjeselskap, og har klare regler å forholde oss til. Med en slik driftsform må man alltid være forberedt på at utenforstående vil kunne kikke på bøkene.

Blomseth forteller at Oslo kommune ser ut til å se med stadig større velvilje på festivalen, i tillegg til at man også fortsetter å ha en god dialog med grunneier.

Øyafestivalen har de siste to årene også arrangert Øyakino i samarbeid med Filmport.

— Dette har vært et svært vellykket arrangement, og vi ønsker derfor i år å utvide tilbudet til våre gjester. Festivalen har i alle år jobbet med norsk musikk. I år håper vi også å kunne vise fram norske musikkvideoer. I den sammenheng ønsker vi at både uetablerte og etablerte band sender sine musikkvideoer til oss. De beste videoene vil bli vist under årets festival. Dessuten ønsker vi også å få tilsendt flere norske kortfilmer.

Både musikkvideoer og kortfilmer kan sendes til Øyafestivalen, Bispegata 16, 0191 Oslo, fortrinnsvis i en konvolutt merket «Øyakino».

Blomseth beretter avslutningsvis at det vil bli lagt 8000 billetter til hver av hoveddagene. Billettene ligger alt ute for salg hos Billetservice. For 1050,- pluss avgift får man med seg alle tre dagene i Middelalderparken, samt adgang til de fleste klubbkonsertene onsdag. Dagspass til festivalområdet i Middelalderparken 12. – 14. august blir lagt ut på et senere tidspunkt.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev