Øyafestivalen 2001 (Foto: Kat Borgen)

Klubbdagen på Øyafestivalen ferdigbooket

Mens programmet for Øyafestivalens konsertdager var ferdigbooket i forrige uke, kunne de mandag den 23.juni også presentere porgrammet for klubbdagen. Dette arrangementet er blitt til i samarbeid mellom festivalen og 15 klubber i Oslo og hele 35 band vil stå på scenen i løpet av en hektisk sensommerkveld.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Arrangementet går av stabelen torsdag 7. august og er kun åpent for publikummere som kjøper Festivalpass for Øyafestivalen. Mange av Oslos mest profilerte klubber deltar, derunder SoWhat, Café SKA, Palace Grill, Last Train, Mono, Gloria Flames, MIR, John Dee og Elm Street og mange fler. Øyafestivalen berømmer samarbeidet med klubbene – Det er en helt fantastisk liste over band som er satt opp på Klubbdagen, Øya 2003. Vi er helt overveldet over den positiviteten disse klubbene har stilt opp med. Å tjene kroner er ingen motivasjon for å delta på Klubbdagen, med det er derimot ønsket om å bidra til å gjøre det mulig å presentere enda flere gode norske band, krydret med ett og annet utenlandsk navn, melder festivalen i en pressemelding. Videre tillegges Oslos konsertklubber en viktig rolle i utviklingnen av både Oslos musikkmiljø og Øyafestivalens tilblivelse – Det aktive konsertlivet i Oslo har ikke bare utviklet byen til å bli landets største og beste musikkby, det er også med på å hjelpe frem alle de nye og spennende talentene som finnes i norsk musikkmiljø. Uten Oslos klubber, og spillesteder over hele landet som jobber tilsvarende for å fremme nye talenter, hadde Øya aldri vært det den er, og norsk musikk hadde ikke opplevd det enorme oppsvinget den gjør i dag, hevdes det fra arrangørhold.

På de forskjellige scenene vil det stå en blanding av kjente og mindre kjente band, blant trekkplastrene finner vi Furia, Bazooka Boppers, Snuten, Supervixen, Cinnamoon, The Launderettes og Minor Manority. Musikken favner vidt, alt fra garagerock over psykedelisk punk til beinhard hip-hop. Publikumskapasiteten er også mer enn tredoblet siden fjorårets Øyafestival, de 15 klubbene har plass til tilsammen 3500 konsertgjengere. Ellers kan vi nevne at ballade vil være representert under Øyafestivalen med gonzo-journalisten Kyrre Tromm Lindvig, som vil komme med mer eller mindre kvalifisert synsing om musikken, livet, døden og kjærligheten. Vi gleder oss!

For fullstendig program for Øyafestivlaen og Klubbdagen, se linken under.

Stillinger

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev