Ephemera, Christine

Øya oppdrar publikum og langer ut mot svartebørshaiene

Øyafestivalen i Oslo, som i skrivende stund allerede har vært utsolgt i to uker, langer ut med en rett høyre til svartebørshaiene: De legger nemlig ut 300 ekstra billetter, som skal selges i døren fra kl. 11 på begge av festivalens hoveddager. I tillegg vanker det også godbiter til publikummere som skulle oppføre seg så unorsk som å dukke opp tidlig: De blir belønnet med en gratis Øya-CD med hele tyve spor, med artister som King Midas, Cato Salsa Experience, Jaga Jazzist og Ephemera. I tillegg blir det nachspiel på Rockefeller både fredag og lørdag kveld.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

Prisen for et dagspass i døren blir 425 kroner, og festivalledelsen oppfordrer folk til å møte opp tidlig, da det vanligvis er stor interesse for disse billettene. Festivalen åpner klokken 12:00 begge dager. Øyapublikummet har ellers ofte utmerket seg med å være tidlig på pletten, flere tusen var allerede på plass under fjorårets festival da Surferosa gikk på scenen.

Med gratis CD som gulrot håper festivalen at enda flere vil finne veien tidlig i år, hvor følgende band starter på de tre scenene i Middelalderparken:

Fra klokken 14 fredag står The Jessica Fletchers, Amundsen, Ephemera og The Turns på de tre scenene i Middelaldreparken. Lørdagen starter allerede kl. 13 med Martin Hagfors & The Cream Of The Crop, Sgt Petter, Cilly & Leafy (S) og Wholy Martin. Det er med andre ord rocka å stå opp tidlig kommende helg, om du nå ønsker å få med deg de kritikerroste Bergensartistene Ephemera og Sgt. Petter, The Turns’ og Jessica Fletchers’ sekstitallsinspirerte pop’n’roll, dancehall i svensk tapning ved Chilly & Leafy, eller plateaktuelle Amundsen, Wholy Martin og Martin Hagfors. Den sistnevnte bør være kjent for prosjektene HGH og Homegroan, og opptrer i denne sammenhengen med et band Martin Horntveth og Askil Holm har satt sammen spesielt for ham. Han er for øvrig også aktuell med et svært så fint samlealbum på Honeymilk Records.

Øyafestival 2003-CDen inneholder som nevnt 20 låter med norske Øya-band, og er ment som et dokument over hvor mye som rører seg i det norske musikkmiljøet om dagen. Den komplette artistoversikten er som følger: King Midas, Amundsen, The Turns, Cato Salsa Experience, The Jessica Fletchers, Jaga Jazzist, Ephemera, Dharma feat James Iha, Thomas Dybdahl, Sgt Petter, Cinnamoon, St Thomas, The International Tussler Society, Johndoe, Onkl P & Jaa9, Equicez, Don Juan Dracula, Amulet, El Caco og Krace.

Komplett program for Øyafestivalen 2003, som er den fjerde i rekken, finner du på denne lenken. Festivalen tyvstarter som kjent på Rockefeller alt onsdag 6. august, med med et rikholdig konserttilbud fordelt på hele femten forskjellige Osloscener også torsdagen. Det blir videre offisiell Øya-etterfest både fredag og lørdag kveld, som også vil fungere som offisielle nachspiel for artistene. Fredag blir det opptreden med WE og The Cato Salsa Experience DJ-team, mens det lørdag blir konsert med The International Tussler SDociety og Palace Of Pleasure, med DJer fra Mono og Last Train. Dørene åpner klokken 22 begge dager, og det loves også overraskelser underveis.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev