Magenta, Anders

Magenta krabber oppover listene

Etter singelen Secret Sky, som fikk mye radiospilling i 1997, har det vært relativt stille rundt alternativduoen Magenta. Mens den noe forhastede fullengderen Periode i 1998 nok ikke fikk så mye oppmerksomhet som bandet hadde håpet på, har deres nye utgivelse Little Girl Lost passert Primal Scream, Oasis og David Bowie på den tyske GDC-listen.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Denne listen regnes ut i fra DJ-spilling på klubber og utesteder, så med en 7. plass delt med Linkin Park har Magenta fått en god mottakelse blant tyske platesnurrere. Nå håper Anders Odden (gitar, samples) og Vilde (vokal) at populariteten blant DJ-ene kommer til å gi utsalg på salgstallene også: – Det er klart at når de spiller Linkin Park, så kjenner folk det igjen med en gang, mens vår musikk er mer ukjent. Det hadde vært moro om folk ble kjent med oss igjennom klubbene, slik at plata tar av, sier Odden.

Little Girl Lost er relativt langt fra noe Magenta har produsert tidligere. Mens Secret Sky og Periode nok best sorterte under syntetisk melankolsk pop, er Little Girl Lost mer organisk og langt mer komplisert.

–Målet med plata var å lage schizofren undergrunnsmusikk, og komme oss unna alt som var lett og lystig. Resultatet ble mye streitere enn vi hadde trodd, med utallige referanser til alt fra -60 til – 90 talls musikk. Vi har også lyktes bedre enn før i å sy sammen tekst og musikk til en helhet, sier en tydelig fornøyd Odden. – Denne plata er den første jeg har laget som jeg har hørt mye på i ettertid, og føler meg 100% fornøyd med.

Det har heller ikke manglet på kompetent hjelp i prosessen: Johnny Sjo (D’Sound), har bidratt på bass, Ted Skogmann (Apoptygma Berzerk) har spilt trommer, mens Maniac (Mayhem), Trickster G. (Arcturus, Ulver), Agnete Kirkevåg (Madder Mortem) og Lene Vaagland (Magicka) har sunget på ulike deler av albumet. En thailandsk reiselivsstudent som tilfeldig snublet innom studio ble også satt foran mikrofonen, med overraskende godt resultat.

Takket være en god produksjonsjobb fra Vegard Blomberg knirker ikke denne plata i sammenføyningene, til tross for alt som kunne gått galt med så mange ulike aktører innenfor samme cover. Little Girl Lost blitt en spennende plate, som ventes utgitt i Norge i slutten av september.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.