Röyksopp

Daft Punk og Røyksopp på scenen for Røde Kors

Daft Punk, Massive Attack, Gorillaz og … Røyksopp. Den suksessfulle Tromsø-duoen har havnet i celebert selskap når de 17. desember stiller opp på støttekonsert i London til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i Afghanistan. Røyksopp har i løpet av høsten varmet opp for både Garbage, Modjo og Orbital. I kveld spiller duoen i Bergen før turen går videre til Storbritannia og en UK-turné med Basement Jaxx.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Etter at debutalbumet «Melody A.M.» ble sluppet tidligere i høst på selskapet Wall of Sound har de to Tromsø-guttene Svein Berge og Torbjørn Bruntdland vært travelt opptatt med så telle toppkarakterer og sole seg i glansen av lovord fra det som finnes av musikkpresse både i inn- og utland. «Melody A.M.» har blant annet blitt kåret til månedens album i magasiner som The Face, Ministry Magazine og Muzik. Norges ambassadører for såkalt «arctic sound» er på kort tid blitt lommekjente i samtlige av Europas store konserthaller, og har etter hvert fått en lang skryteliste med celebre navn som duoen har spilt konserter sammen med. 17. desember kan Røyksopp føre opp enda noen nye navn på listen.

Støttekonserten med parolen «Afghan Crisis» har samlet store navn innen elektronisk musikk til en to dagers konsert der alle inntekter går uavkortet til Røde Kors og Røde Halvmånes nødhjelpsarbeid i Afghanistan. Første konsert går av stabelen 15. desember i Bristol Academy, der blant andre Gorillaz, Massive Attack og Geoff Barrow fra Portishead vil stille opp. To dager senere flyttes arrangementet til hovedstaden og den store konserthallen London Fabric.

Røyksopp vil dele scene med blant andre Daft Punk, Unkle Sounds, Massive Attack og Gorillaz.

Røyksopp spiller i Bergen i kveld, 23. november. I morgen tar de turen innom Trondheim før de 29. november besøker Transmusicales Festival i Rennes i Frankrike. 30. november spiller de i Brüssel, og 4. desember starter UK-turnéen med Basement Jaxx i Cambridge.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.