Rolf Lennart Stensø (Foto: BLUNDERBUSS/NRK)

Rolf Lennart Stensø blir leder for fagråd for Kulturtanken

Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet har oppnevnt det første fagrådet for etaten.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken har fått sitt første fagråd.

Fagrådets leder blir Rolf Lennart Stensø fra Oslo. Stensø er orkestersjef i KORK, styreleder i Ungdomssymfonikerne og tidligere kunstnerisk leder og slagverker i Bodø Sinfonietta. Lederen er oppnevnt av Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet i fellesskap.

Medlemmer oppnevnt av Kulturdepartementet:

Tonje Hardersen, Haugesund. Festivaldirektør for Den norske filmfestivalen AS, hvor hun tidligere har hatt ansvaret for barne- og ungdomsprogrammene. Tidligere barnefilmrådgiver i Film og Kino.
Jasmina Bosnjak, Tromsø. Kunstner utdannet i Serbia og Trondheim. Rådgiver for visuell kunst og prosjektleder for internasjonale gjestekunstnerprogrammer ved Troms fylkeskultursenter.
Rolf Engelsen, Oslo. Tidligere prosjektleder for Kulturrådets forsøksprosjekt Kunstløftet, jobber nå med metode, kunnskaps- og beslutningsgrunnlag samme sted. Tidligere teaterleder i Nordland fylkeskommune og leder for Figurteatret i Nordland.
Thomas Bjørnager, Molde. Teatersjef i Teatret Vårt. Utdannet arkitekt, tidligere scenograf og kostymedesigner, har undervist på Teaterskolen i København.

Vara oppnevnt av Kulturdepartementet:

Vilde Kamfjord, Lillehammer. Programansvarlig for DKS i Oppland. Animatør og illustratør, tidligere produsent for Ungdommens kulturmønstring.

Medlemmer oppnevnt av Kunnskapsdepartementet:

Kari Holdhus, Haugesund. Førsteamanuensis og faglig leder for masterstudiet ”Kreative fag og læreprosesser”, institutt ved Lærerutdanning og kulturfag, Høgskolen Stord Haugesund. Har også vært koordinator og produsent for DKS i Rogaland.
Signe Kalsnes, Oslo. Styreleder for Samarbeidsforum for estetiske fag (SEF) og førstelektor ved Norges Musikkhøgskole. Har tidligere vært rådsmedlem i DKS.
Nils R. Sandal, Gloppen. Styreleder for Norsk kulturskoleråd. Tidligere fylkesordfører i Sogn og Fjordane i tolv år og før det ordfører i Gloppen.
Mona Pünther, Asker. Rektor ved Landøya ungdomskole i Asker kommune. Pünther har jobbet mye med å bygge opp kultur for kultur på Hovedgården ungdomsskole i Asker.

Vara oppnevnt av Kunnskapsdepartementet:

Joakim Frøystein, Nittedal. Lærer ved Nittedal ungdomsskole. Musikkutdannet fra UiO og konservatoriet i København.

Funksjonsperioden for medlemmene i fagrådet er fire år med mulighet for gjenoppnevning.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev