Aeternus (Ares)

Bergensk mørkemetall til NAP

Det norske plateselskapet Nocturnal Art Production har fått frem mange spennende band siden starten i 1994. Både Emperor og Arcturus har i sin tid gitt ut plater på Buskerudselskapet, og nå har turen kommet til bergenske Aeternus.

Kalender

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Aeternus er et band med lang historie og en solid diskografi. Bandet ble startet i 1993 av vokalist og bassist Ares, og tegnet raskt kontrakt med det lille, tsjekkiske selskapet View Beyond Records. Etter en utgivelse med begrenset distribusjon og oppfølging, ble de plukket opp av det langt større, nederlandske selskapet Hammerheart. Der ble de gjennom fem plateutgivelser og et utall europaturneer, før de nå altså har blitt hentet hjem til Norge av Thomas Haugen og NAP.

— Det var på tide å bevege på oss, sier Ares på telefon fra Bergen. – Vi følte på mange måter at Hammerheart snudde ryggen til oss, derfor kontaktet vi Thomas og NAP. Han viste nesten umiddelbart interesse for musikken vår, så det tok ikke lange tiden før vi ble enige om et samarbeid.

Det endte med at Aeternus tegnet kontrakt for tre plater, og Ares snakker varmt om det å jobbe med et norsk plateselskap.

— Kommunikasjonen med Nocturnal Art er helt ypperlig. Det føles bra at alt er nærmere oss og mer oversiktlig. Da vi var signet til Hammerheart, fikk vi ofte følelsen av at ting var utenfor vår kontroll – man kan liksom ikke bare slenge seg i bilen for å møte folka i selskapet når de bor i utlandet. Nå er slikt langt enklere.

Ares mener grunnen til at så få norske metallband signer til norske plateselskaper, er mangelen på større, seriøse aktører.

— NAP er vel det eneste interessante selskapet i Norge i så måte, sier han etter å ha tenkt seg litt om. – Dessuten blir mange band enormt tiltrukket av store, utenlandske selskaper som Nuclear Blast og Century Media. Det ender ofte med gråt og tenners gnissel når de finner ut at dette bare er pengemaskiner som ofte gir blanke i det kunstneriske, særlig i musikken. Jeg tror mange etter en stund ønsker seg tilbake til Norge, men tilbudet er jo som sagt skralt her.

Aeternus har eksistert i snart ti år, og bandet har utviklet seg mye siden den spede begynnelsen.

— I dag legger vi vekt på å lage tung og brutal musikk. Ekstremitet og aggresjon står sentralt – vi kaller det dark metal, men om andre vil kalle det noe annet, så er det greit for meg. Vi prøver å være modne i den kreative prosessen, og jobber mye og hardt med struktur og arrangementer – tilgjengeligheten er viktig, og resultatet skal være lett å komme inn i og like. Vi føler at vi har funnet vår lyd og vår stil, og nå har vi funnet det som føles som vårt plateselskap også, så vi er definitivt på rett spor. Det føles godt å være «tilbake i Norge».

Nå som Aeternus har skrevet kontrakt med NAP, har de planene klare.

— For øyeblikket forbereder vi studioinnspilling, sier Ares kjapt. Vi jobber med tekster, og er veldig enige om visjonene. Grieghallen studio er booket i november, og låtmaterialet har vi mer eller mindre klart as we speak. «A Darker Monument» skal ut like over nyttår, og så håper vi at vi kan komme oss ut på veien igjen. NAP kan ikke love oss noen turné, men vi vet at Thomas jobber hardt og godt for oss, så ingenting er umulig.

Websider:

www.aeternus.ch
www.nocturnalart.com

Diskografi:

* Dark Sorcery – 1995 (View Beyond Productions)
* Beyond The Wandering Moon – 1997 (Hammerheart)
* …And So The Night Became – 1998 (Hammerheart)
* Shadows of Old – 1999 (Hammerheart)
* Burning The Shroud – 2000 (Hammerheart)
* Ascension of Terror – 2001 (Hammerheart)
* A Darker Monument – slippes rundt årsskiftet (Nocturnal Art)

Line-up: Ares (gitar, vokal), Erik (trommer), Radek (gitar) og V’gandr (bass)

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev