Nemi - halloween

Plate fra Nemi

For første gang i Norgeshistorien har en fiktiv skikkelse fått gi ut sin egen samleplate. Det er den populære tegneseriefiguren Nemi som nå tilbyr soundtracket til sitt liv, og slik lar utenforstående få et glimt gjennom kikkehullet til en for mange ukjent del av norsk og utenlandsk rockmusikk. Nemi har det siste året gjort stor lykke som fast serie i Dagbladet, og er blitt noe så sjeldent som en kult-figur med bred appell.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Samlealbumet har fått tittelen ”Nemi – The Soundtrack”, og byr i all hovedsak på rockmusikk av den mørke og atmosfæriske sorten. Nemi er selv en sortkledd goth-pike som har en levende interesse for musikk – en interesse som hennes skaper Lise Myhre nå lar henne få dele med omverdenen.

— ”Nemi – The soundtrack” er ment som et kikkehull inn i Nemis verden, men vil forhåpentlig også fungere som en bra samleplate for de som kan tenke seg å lære litt mer om denne type musikk, mener Lise Myhre. – Selv har jeg ofte blitt provosert når media klager over at det ikke lages bra musikk i Norge, samtidig som de selv vier all sin oppmerksomhet til Lene Marlin og hennes like. Denne platen er ment å presentere noe av det alternativet som mange norske band utgjør – grupper som ofte har langt lettere for å nå ut til utlandet enn her hjemme.

Blant de mer kjente norske innslagene på ”Nemi – The Soundtrack” finner vi bidrag fra artister som Mayhem, Zeromancer, Beyond Dawn, Red Havest og Magicka. De sistnevnte har like godt laget sin egen sang til den vevre og tøffe, drømmende og rappkjeftede Nemi, som stadig flere tegneserielesere her hjemme har forelsket seg i og identifisert seg med.

— Jeg ser meg selv i Nemi, fortalte en ung jente i Bergen nylig til Studvest, i forbindelse med at Lise Myhre signerte sitt nye album på Avalon i bergen. – Hun har samme humor og ofte samme meninger som meg, liker samme musikk og kler seg helt likt. Første gangen jeg leste ble jeg litt sjokkert, fordi jeg fikk følelsen av at det var en tegneserie som inneholdt meg selv.

Lise Myhre ser det slik: – Folk snakker ofte om Nemi som om hun var levende, lurer på hva slags steder hun går på, og hva slags musikk hun hører. Denne samleplaten er mitt forsøk på å svare på det. Samtidig har jeg også lagt vekt på å presentere ukjente navn sammen med ganske store artister fra Norge og utlandet. Forhåpentlig kan det bli flere utgivelser etter hvert, dersom denne slår an. Så langt later overraskende mange folk til å like det de hører, selv om denne musikken har vært ganske miskjent her hjemme.

Lise Myhre har lagd en tegning til hver av de tolv sangene på albumet, som også inkluderer en Nemi-skjermsparer. Nå blir det releaseparty i både Bergen og Oslo.

— På torsdag 15. februar blir det slippfest på Hulen i Bergen, i regi av Dominion Club. Og kvelden etter blir det så releaseparty og konsert på Betong i Oslo, der Gotham Nights står som arrangører. Her skal det svenske bandet Bay Laurel opptre.

Lise Myhre er ellers utdannet designer, og har tegnet serier for en rekke blader og magasiner her hjemme. Hun har videre gjort en rekke illustrasjonsoppdrag og plateomslag. Nemi går for tiden fast i bl.a. Dagbladet og Larsons Gale Verden. Den tegnede kult-figuren gjør for øvrig snart også gjesteopptreden på den nye platen til det norske EBM-prosjektet Apoptygma Berserk, som skal inkludere en spesiallagd tegneserie på coveret.

”Nemi – The Soundtrack” gis ut av Nocturnal Art Productions, og distribueres av MNW her hjemme. Fansider for Nemi finner du for øvrig på denne adressen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev