Marianna Shirinyan og Guro Kleven Hagen er kunstneriske ledere av Valdres sommersymfoni sammen fra og med august 2019 (Foto: Balazs Borocz)

Valdres sommersymfoni utvider kunstnerisk ledelse

Marianna Shirinyan blir del av den kunstneriske ledelsen av Valdres sommersymfoni sammen med Guro Kleven Hagen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Den internasjonalt anerkjente pianisten Marianna Shirinyan har gjestet festivalen ved flere anledninger. Nå er hun del av den kunstneriske ledelsen sammen med fiolinist Guro Kleven Hagen, som har vært kunstnerisk leder av festivalen i flere år.

Marianna Shirinyan og Guro Kleven Hagen kjenner hverandre godt: De har gitt ut en felles plate som var nominert til Spellemannprisen 2017, og de har spilt flere konserter sammen i inn- og utland. De to profilerte musikerne skal samkjøre sine kompetanser og nettverk og videreutvikle festivalen fremover, skriver Valdres sommersymfoni i en pressemelding.

Guro Kleven Hagen er glad for forsterkningen.
– Det er utrolig flott at Marianna Shirinyan blir en del av Valdres sommersymfoni og den kunstneriske festivalledelsen. I tillegg til å være en av de mest spennende pianistene jeg kjenner, er hun en enorm berikelse for Valdres sommersymfoni. Hun har stor erfaring som musiker og lærer, og har et utrolig godt nettverk. Jeg gleder meg til å planlegge festivalens fremtid med henne!

Marianna Shirinyan gleder seg også til samarbeidet:
– Det er en ære for meg å bli en del av Valdres sommersymfonis kunstneriske ledelse sammen med min høyt verdsatte venn og kollega Guro Kleven Hagen, sier hun. – Det er veldig inspirerende å se hvilket utrolig arbeid Guro har gjort de siste årene, og jeg gleder meg til å bidra til denne fantastiske begivenheten og lage noen spennende utgaver av festivalen sammen med Guro.

Armenskfødte Marianna Shirinyan er en etterspurt pianist i Europa, både som solist og kammermusiker. Hun er også professor i piano ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Steinway-kunstner og kunstnerisk leder av Oremandsgaard Kammermusikkfestival i Danmark.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev