Askil Holm

Askil Holm med akustisk turné i Japan

Askil Holm var det store navnet under by:Larm 2002, og har siden bl.a. marklert seg som leverandør av musikkspor til filmer som «Agent Cody Banks» og «Kvinnen I Mitt Liv». I desember slippes Askil Holms første album i Japan – på det prestisjefulle labelen Syft, som både er en butikkkjede og et plateselskap. Albumet består av elleve låter fra de to første utgivelsene til Askil Holm på hans eget Apache Records, samt en coverversjon av Neil Youngs «Cortez The Killer».

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Fra 5. til 15. desember skal trønderske Askil Holm turnere i Japan – for øvrig samme periode som også bysbarna Motorpsycho tar turen til Soloppgangens Land. Turneen skjer i forbindelse med lanseringen av Askil Homs første album i Japan. Utgivelsen har fått tittelen «The Seven days In The Sun (Album)», og gis ut på prestisjelabelen Syft Records, som er både en butikkkjede og et plateselskap.

Askil Holm reiser alene på turneen i Japan i desember, og vil bl.a. spille akustiske konserter på klubber i Tokyo og Osaka, samt en promo-konsert i butikken HMV Shinjuku i Tokyo. Deretter skal han avslutte sin pågående
Norgesturné rett over nyttår.

— Denne turen er mest for å se på forholdene, så får jeg eventuelt vende tilbake for en ny turné til
våren, sier Holm til Adresseavisen. – Jeg gjør dette selv, så får Universal senere ta stilling til om de vil bidra til å satse på meg i Japan. Det er problemfritt å gi ut dette materialet på en japansk label, jeg eier selv min egen backkatalog.

Platelanseringen og den akustiske turnéen avslutter et svært så hektisk år for Askil Holm. Han og bandet har gjort nærmere 70 konserter, og har også hatt med filmusikk i Harald Zwarts storfilm «Agent Cody Banks» og i den norske kjærlighetskomedien «Kvinnen i mitt liv», som nå er sett av over 200 000 i Norge. Her hjemme har Askil Holm sluppet debutalbumet «Daydream Receiver», som høstet svært mange lovord. Nylig spilte han og bandet også med Kringkastingsorkesteret under årets TV-aksjon til inntekt for Redd Barna.

«The Seven days In The Sun (Album)» består som nevnt av elleve låter fra de to første utgivelsene til Askil Holm på Apache Records, der en helt ny akustisk versjon av Neil Youngs «Cortez the Killer» er innspilt sammen med Martin Hagfors, som Holm dette året har spilt sammen med i Cream Of The Crop. Den japanske utgievlsen vil inneholde følgende låter: «Seven Days In The Sun», «Moonlanding», «Anymore», «Wonderland», «In That Play»,»Trampoline», «Soundtrack In His Eyes», «Safe Embrace», «Sleep On Air», «By Doorway», «The Boy With The Boomerang» og «Cortez The Killer».

De norske spillejobbene finner du ut mer om på www.askilholm.com. Askil Holm har i anledning lanseringen også skaffet seg hjemmesider på japansk, som du finner på www.lyd.jp/7days.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.