– Vil doble arrangørstøtten

– Huitfeldt garanterer å doble støtten innen 2013

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Etter en lang runde diskusjoner og utredninger har Kulturdepartementet besluttet å gjøre [link id=66812 title=»betydelige endringer i Rikskonsertenes offentlige konserter»]. En del av midlene som i dag brukes til offentlige konserter, skal overføres til arrangør- og musikerstøtteordningene.

Les reaksjoner på omleggingen: * [link id=66813 title=»Opprørt og skuffet«]
* [link id=66814 title=»– Et særdeles dårlig valg«] * [link id=66815 title=»– Vil doble arrangørstøtten«] *[link id=66816 title=» – En veldig positiv omlegging«]

— Omleggingen kommer ikke som et sjokk, vi har jo forstått at ministeren ville gjøre noe med de offentlige konsertene til Rikskonsertene. I et møte hos Departementet i går sa Huitfeldt at hun ville ha et likt antall produksjoner ut på veien, men at disse skulle være mindre produksjoner, og komme ut enda bredere til hele landet, sier Line Endresen, daglig leder i Norsk Rockforbund (NRF).

NRF er en av organisasjonene som er med i Samstemt!, koalisjonen som kulturminister Huitfeldt tidligere har sagt at hun lytter nøye til.

Les saken: [link id=66511 title=»– Jeg gjør som Samstemt! sier«]

 
— Denne omleggingen vil frigi en del penger som skal gå til styrking av arrangør- og musikerstøtteordningene. Under informasjonsmøtet i går sa Huitfeldt at hun kunne love å doble tallene fra 2010 innen 2013 – det vil si at arrangørstøtteordningen går fra 12 til 24 millioner kroner. Det er vi veldig fornøyd med, ettersom dette har vært Norsk Rockforbunds viktigste kampsaker i flere år. Vi mener fortsatt  at arrangørstøtten er det viktigste virkemiddelet for at det kan arrangeres konserter i hele landet hele året.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev