Øyvind Stålsett

Norsk musikkråd kutter stillinger

Midt i Musikken kunne i går melde at Norsk musikkråd må kutte hele 14 stillinger. Paraplyorganisasjonen mister ti millioner i støtte etter at Kor- og Korpsforbundet valgte å trekke seg ut i fjor høst. – 2002 vil bli et helt avgjørende år for oss, uttaler generalsekretær Øyvind Stålsett.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Da Norges Musikkorps Forbund og Norges Korforbund forlot Musikkrådet tok de med seg over 70 prosent av rådets samlede midler, melder NRK. Disse pengene har i hovedsak kommet Norsk musikkråds administrasjonsgebyr i forhold til statlige opplæringsmidler, som organisasjonen kanaliserer ut til sine medlemmer. Nå er Norsk Musikkråd nødt til å foreta tunge grep på organisajonsplanet – og disse vedtakene ble godkjent av styret i Norsk musikkråd sist fredag.

— Bemanningen må reduseres med 11 stillinger ute, og nesten tre årsverk i sentraladministrasjonen, sier generalsekretær i Norsk Musikkråd, Øyvind Stålsett, til NRKs Bård Skar. – Nedbemanningen vil ramme både studierektor-, fagkonsulent- og sekretærstillinger.

Det betyr at ingen av de nitten fylkeskontorene legges ned i denne omgang, slik mange hadde fryktet. Men Stålsett innrømmer at den reduserte bemanningen nok vil merkes, i form av at behandling av saker vil ta lengre tid, og at enkelte, ikke nærmere spsifiserte oppgaver kan faklle helt bort.

— Styret har lagt opp til at det skal være fylkesmusikkråd i alle fylkene i form av valgte styrer, og at det skal være en bemanning som tar utgangspunkt i det enkelt fylkes økonomi. I praksis betyr det at aktiviteten vil variere fra fylke til fylke, sier Stålsett, som mener at 2002 vil bli et helt avgjørende år i Musikkrådets historie. Organisasjonen har da også fått signaler fra Fylkeskommunen om at 2003 kan bli et en tøffere år.

Blant de gjenværende organisasjonene i Norsk musikkråd finner vi nå AKKS, Foreningen Musikk fra livets begynnelse, Foreningen Norske Kordirigenter, Korpsnett Norge, Landsforbundet Dissimilis, Landslaget for Spelemenn, Musikernes fellesorganisasjon, Musikk i Skolen, Musikkens Venners Landsforbund, Norges Barne- og Ungdomskorforbund, Norges Kirkesangforbund, Norsk Arbeidersangerforbund, Norsk country musikk forbund, Norsk Festivalsangerforbund, Norsk forening for musikkterapi, Norsk jazzforum, Norsk Kammermusikkforbund, Norsk Mandolin- og Balalaikaorkesterforbund, Norsk Munnspillforum, Norsk musikkbibliotekforening, Norsk Rockforbund, Norsk sangerforum, Norsk Skoleorkesterforbund, Norsk Viseforbund, Norske Musikklæreres Landsforbund, Norske Symfoni-Orkestres Landsforbund, Norske Trekkspilleres Landsforbund, Rytmisk Musikkforum og Ung Kirkesang.

Korpsnett Norge og Norsk Sangerforum er de to nye organisasjonene som har tatt mål av seg til å ta opp konkurransen med de «offisielle» kor- og korpsforbundene, mens rettighetsorganisasjonen Gramart er det sist ankomne medlemmet i Norsk musikkråd.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.