Voice Stories cover

Sterke kvinneskjebner og elektronikk

Nå lanserer Ny Musikks plateselskap Albedo «Voice Stories» med Hilde Torgersen. CDen er et resultat av mange års arbeid. Lanseringen skjer i forbindelse med NoTams åpningsdager, lørdag 17. november på Fabrikken i Nedregate 7. Voice Stories består av stykker for stemme og elektronikk.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Felles for alle stykkene på «Voice Stories» er at de på ulikt vis formidler sterke kvinneskjebner fra forskjellige kulturer og tider, laget av noen av de mest sentrale komponistene i samtiden:

Alejandro Viñao: Masago’s Confession (1996) & Hildegard’s Dream (1994)
Giacinto Scelsi: Hô (1960) og Taiagaru (1962)
Luigi Nono: La fabbrica illuminata (1964)

«Masago’s Confession» er opprinnelig en scene fra kammeroperaen Rashomon. Librettoen er basert på en novelle av Ryunosuke Akutagawa, også filmatisert av Akira Kurosawa. Masago beretter her om et overfall av banditter, der hun selv hevder å ha drept sin mann. «Hildegard’s Dream» formidler en av de mest berømte av Hildegard von Bingens religiøse visjoner.

I «La fabricca illuminata» er sangeren en kommentator til – og plassert i sentrum av høyttalere som formidler lyden av livet og dramaet i en fabrikk, krysset med sekvenser av korstemmer. Scelsis stykke Hô baserer seg på sanskrit ord.

Hilde Torgersen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hun er aktiv som utøver av samtidsmusikk, og har urframført styykker av bl.a. James Dillon, Arne Norheim, James Clarke, Herhard Stäbler, Rolf Wallin m.fl. Hilde
Torgersen har gjort cd-innspillinger med ensembler som Cikada, Oslo Sinfonietta, Sisu og pianisten Kenneth Karlsson. Hun har også samarbeidet med jazzmusikere som Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen og Morten Halle.

Albedo er Ny Musikks etikett for produksjon, distribusjon og salg av fonogrammer. Hovedmål for Albedos virksomhet er å støtte musikere og komponister som aktivt arbeider mer nye musikalske uttrykk innen instrumentale eller elektroniske medier.

Hilde Torgersens album «Voice Stories» lanseres 17. november på Fabrikken i Oslo, Nedregt. 7 kl. 2100, fri entré.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.