Voice Stories cover

Sterke kvinneskjebner og elektronikk

Nå lanserer Ny Musikks plateselskap Albedo «Voice Stories» med Hilde Torgersen. CDen er et resultat av mange års arbeid. Lanseringen skjer i forbindelse med NoTams åpningsdager, lørdag 17. november på Fabrikken i Nedregate 7. Voice Stories består av stykker for stemme og elektronikk.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Felles for alle stykkene på «Voice Stories» er at de på ulikt vis formidler sterke kvinneskjebner fra forskjellige kulturer og tider, laget av noen av de mest sentrale komponistene i samtiden:

Alejandro Viñao: Masago’s Confession (1996) & Hildegard’s Dream (1994)
Giacinto Scelsi: Hô (1960) og Taiagaru (1962)
Luigi Nono: La fabbrica illuminata (1964)

«Masago’s Confession» er opprinnelig en scene fra kammeroperaen Rashomon. Librettoen er basert på en novelle av Ryunosuke Akutagawa, også filmatisert av Akira Kurosawa. Masago beretter her om et overfall av banditter, der hun selv hevder å ha drept sin mann. «Hildegard’s Dream» formidler en av de mest berømte av Hildegard von Bingens religiøse visjoner.

I «La fabricca illuminata» er sangeren en kommentator til – og plassert i sentrum av høyttalere som formidler lyden av livet og dramaet i en fabrikk, krysset med sekvenser av korstemmer. Scelsis stykke Hô baserer seg på sanskrit ord.

Hilde Torgersen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hun er aktiv som utøver av samtidsmusikk, og har urframført styykker av bl.a. James Dillon, Arne Norheim, James Clarke, Herhard Stäbler, Rolf Wallin m.fl. Hilde
Torgersen har gjort cd-innspillinger med ensembler som Cikada, Oslo Sinfonietta, Sisu og pianisten Kenneth Karlsson. Hun har også samarbeidet med jazzmusikere som Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen og Morten Halle.

Albedo er Ny Musikks etikett for produksjon, distribusjon og salg av fonogrammer. Hovedmål for Albedos virksomhet er å støtte musikere og komponister som aktivt arbeider mer nye musikalske uttrykk innen instrumentale eller elektroniske medier.

Hilde Torgersens album «Voice Stories» lanseres 17. november på Fabrikken i Oslo, Nedregt. 7 kl. 2100, fri entré.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev