Balducci/Kola/Holsen på Hærverk Foto: Aslaug Olette Klausen

Balladepodden: Maskiner i åpne landskap

Tellef Øgrim og Aslaug Olette Klausen spør om hva vi mener med at musikk skal utfordre, etter impro-elektro-jazz-konsert på Kafe Hærverk.

Kalender

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Vi presenterer BALLADEPODDEN: En podkast for kritikk og samtale om andre temaer fra norsk musikkliv.

Podkasten er denne gangen tatt umiddelbart etter en split-konsert med Tortusa og Balducci/Kola/Holsen på Kafe Hærverk i Oslo.

Musikkjournalistene som snakker om konserten er Tellef Øgrim og Aslaug Olette Klausen.

Om artistene:
Den nystartede trioen Balducci/Kola/Holsen består av Stian Balducci (elektronikk), Hilde Marie Holsen (trompet, elektronikk) og Jens Persheim Kola (trommer). Musikken deres er basert på improvisasjon og åpne former, med musikalske element som beats, klangteppe, støy og melodiske temaer, inspirert av jazz, elektronika og kunstmusikk.

John Derek Bishop er komponist, produsent og utøver innen sjangeren elektronisk musikk. I 2016 utga han et album på Jazzland Recordings under aliaset Tortusa. Albumet ble nominert til Spellemann i kategori Elektronika i 2016. Bishop bruker ulike former for både hardware og software til komposisjon og livefremføring, eksempelvis gamle båndmaskiner, modulære synthesizere, samplere og en rekke andre verktøy.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.